Vacanță prelungită pentru elevi de Paște

Vacanța de primăvară a elevilor se prelungește cu două săptămâni, din 2 aprilie până în 4 mai. Anunțul a fost făcut marți seara, într-o conferință de presă, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Examenul de Bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.

 „Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.   

Examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie probele scrise.  Singura diferenţă este că se vor echivala competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare care vor susţine competenţele digitale.  

„Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a mai anunţat Sorin Cîmpeanu. 

În schimb, Colegiul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că modificarea structurii anului școlar prin “creșterea duratei vacanței de Paște la aproape o lună va conduce la apariția unei rupturi în procesul educațional și în ritmul de învățare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecințe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naționale”.

Vizualizări: 6,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: