Cod galben de ninsori şi viscol în Gorj

Meteorologii atenţionează asupra depunerii unui strat consistent de zăpadă în urma unor ninsori aşteptate să cadă în zonele de deal şi munte din întreaga ţară, ei instituind în acest sens un cod galben de ninsori, viscol şi vreme rece, în 21 de judeţe.

Conform textului atenţionării, începând din noaptea de joi spre vineri, de la ora 2.00, vremea se va răci şi vor cădea precipitaţii în toate regiunile ţării. "La munte, în estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă", scriu meteorologii în atenţionarea meteo de joi după-amiază.

Ei susţin că şi viteza vântului va creşte, în special în cursul zilei de sâmbătă, iar la munte şi în Moldova ninsoarea va fi viscolită. În zona de câmpie, precipitaţiile vor fi mai întâi sub formă de ploaie, iar apoi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, se mai arată în textul documentului.

Atenţionarea a fost transmisă autorităţilor locale din 21 de judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Atenţionarea este valabilă până sâmbătă seară, la ora 20.00.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: