Andreea Ciocioană vrea să fie profesor de nai

Are doar 15 ani şi este deja expertă în a mânui naiul, unul dintre cele mai grele instrumente muzicale. Este vorba de Andreea Ciocioană, o elevă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” care studiază naiul încă din clasa a III-a. Andreea vrea să urmeze Conservatorul după care vrea să obţină un doctorat în muzică.

Andreea Ciocioană a început să studieze naiul de la o vârstă fragedă pentru că a fost instrumentul care a atras-o cel mai mult. A început studiul la Palatul Copiilor din Târgu Jiu unde a rămas mai bine de trei ani. „În clasa a III-a am văzut o colegă de-a mea într-un spectacol şi am întrebat-o unde pot învăţa şi eu mai multe despre acest instrument. Ea m-a îndrumat către Palatul Copiilor şi am studiat acolo până în clasa a VI-a”, a mărturisit Andreea.

În prezent este elevă în clasa a IX-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” şi chiar dacă are mult de învăţat, Andreea nu a renunţat nici la Şcoala Populară de Artă unde este elevă în anul doi. „Vreau să învăţ cât mai multe despre nai şi dacă este posibil din mai multe locuri de asta urmez şi un liceu de muzică şi şcoala populară de artă, ca să am cât mai multe lucruri de învăţat”, a precizat tânăra.

Chiar dacă are deja şapte ani de studiu, Andreea spune că nu este uşor de cântat la nai şi asta pentru că presupune o anumită tehnică. „Chiar şi după şapte ani pot spune că este destul de greu, naiul trebuie ţinut într-o anumită poziţie şi trebuie să sufli din plămâni”, a mărturisit Andreea.

Planurile de viitor în ceea ce priveşte cariera Andreei sunt unele măreţe având în vedere că şi-a dedicat întreaga copilărie învăţării acestui instrument. „Vreau să urmez Conservatorul după ce termin liceul iar apoi un master după care un doctorat în muzică. Toate astea pentru a deveni profesoară şi pentru a-i învăţa şi pe alţii să cânte la nai”, a declarat Andreea.

Emoţiile au ţinut-o departe de scenă

Chiar dacă meritele ei în materie de studiu sunt incontestabile, Andreea mărturiseşte că nu a prea participat la concursuri pentru că nu şi-a putut depăşi emoţiile. „Studiez naiul de şapte ani dar până acum nu am avut reprezentări singură ci mai mult cu grupul. Am participat la concursul „Pe fir de baladă” acum câţiva ani dar singură nu deşi am avut numeroase solicitări. Ştiu că trebuie să-mi înving această teamă dar asta e până acum emoţiile au fost mai puternice”, a mărturisit Andreea Ciocioană.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: