Roxana Purcărin: „Vreau să îmbin muzica populară cu cariera de poliţistă”

Are doar 13 ani şi este de departe mândria comunei Bâlteni, ale cărei tradiţii le reprezintă la toate concursurile de muzică populară la care participă. Este vorba de Roxana Purcărin, o tânără în clasa a VII-a care vrea să calce pe urmele Mariei Lătăreţu.

A ales să cânte muzică populară pentru a avea o ocupaţie apoi şi-a dat seama că ăsta era scopul ei, să transmită prin muzică tradiţiile şi obiceiurile comunei şi satului pe care îl reprezintă si să ducă mai departe ceea ce ea învaţă în acest moment. „Toate prietenele mele îmi spuneau că ele vor să meargă la dansuri şi am zis să fac şi eu ceva, să-mi ocup timpul liber şi aşa am ales muzica populară pentru că îmi plăcea foarte mult. Acum mă bucur că am făcut această alegere şi chiar vreau să fac o carieră din muzica populară pe lângă faptul că vreau să urmez şi o carieră în poliţie”, a declarat Roxana.

Totul a început când un profesor a remarcat-o pe Roxana şi a îndemnat-o să meargă la clubul elevilor din Rovinari. A stat un an la Rovinari după care a venit la Şcoala Populară de Artă unde este elevă de patru ani, acesta fiind primul an de performanţă. „Trei ani am fost sub îndrumarea unei profesoare care acum a ieşit la pensie şi acum sunt la doamna Camelia Argint. Vreau să ajung cât mai departe cu muzica populară şi ştiu că doamna se ocupă foarte bine de noi”, a declarat Roxana Purcărin.

Nici concursurile de muzică populară nu au lipsit din viaţa de mică artistă a Roxanei, astfel că la 10 anişori participa deja la primul concurs la Turceni, „Pe dunghiţa Jiului” unde obţine din prima locul I. A urmat apoi „Vedete-n devenire”, locul III, „Pe fir de baladă”, locul III şi festivalul de la Rovinari, tot locul III. „Sunt foarte mândră că am putut participa la aceste concursuri şi sper ca acum după ce fac muzică de performanţă să am ocazia să particip şi la altele şi să ocup doar locuri bune. Pentru asta am să mă pregătesc foarte bine”, a mărturisit Roxana.

Chiar dacă practică muzica populară, Roxana nu neagă că ascultă şi alte genuri şi că iniţial avea cu totul un alt plan, acela de a deveni cântăreaţă de manele. „Când eram mică vroiam să mă fac cântăreaţă dar de manele că aşa era atunci, manalele se ascultau foarte mult, acum parcă nu mai e aşa cum era şi într-un final cânt muzică populară”, a precizat Roxana Purcărin.

Fata mai are o dorinţă: să devină poliţistă. Această pasiune i-au insuflat-o prietenii şi rudele care au o carieră în domeniu şi crede că ar fi foarte frumos dacă le-ar putea practica pe amândouă în acelaşi timp. „Vreau să îmbin muzica populară cu cariera de poliţistă şi sper să am noroc să fie foarte bine pentru că aşa nu va trebui să renunţ la niciuna”, a mărturisit Roxana Purcărin.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: