Ana Ciolacu realizează mărţişoare din hârtie

Ana Ciolacu realizează mărţişoare într-o tehnică ce se practica în Egiptul Antic. Arta de a rula hârtia sau quilling-ul, cum se mai numeşte, a învăţat-o de una singură, de pe Internet. Într-o zi a descoperit o fotografie în care erau prezentate o serie de obiecte realizate prin această tehnică, iar frumuseţea lor i-au stârnit curiozitatea. După un timp de documentare, Ana Ciolacu a început să îşi pună în practică ideile. Felicitările, cerceii, broşele sau inelele s-au cumpărat ca pâinea caldă la Târgul de mărţişoare deschis în centrul municipiului Târgu Jiu.

„Este o tehnică veche din Egiptul Antic şi constă în a rula mici fâşii de hârtie pe un beţişor pentru a crea diferite forme. Astfel de lucrări au fost realizate şi de doamnele din Franţa şi din Italia, în secolele XVI şi XVII. Tehnica se utilizează pentru felicitări, inele, broşe”, spune Ana Ciolacu. Cu multă răbdare şi îndemânare, hârtia colorată capătă diverse forme. De când a venit la Târgul de mărţişoare din Târgu Jiu, creatoarea spune că felicitările sale au avut un mare succes.  „De trei luni am început să îmi pun în practică ideile. De când am realizat primul model am avut succes. Sunt realizate din carton colorat tratat un lac adeziv care le oferă luciu şi care întăreşte cartonul. După ce este prelucrată hârtia se realizează un anumit model. Se trece la stadiul de lăcuire şi se aplică accesoriul potrivit. Efectele obţinute sunt deosebite”, explică Ana Ciolacu. Pentru acest târg la care am venit încă de vineri am creat în jur de 150 de perechi de cercei, 90 de broşe şi vreo 140 de felicitări.

Vrea să îşi deschidă magazin

„Am venit la încurajarea colegilor de serviciu. Aceştia m-au convins că mărţişoarele mele vor fi unice şi se vor bucura de un real succes. Chiar aşa a  şi fost, având în vedere că am vândut foarte multe într-un timp foarte scurt”, adaugă aceasta. În urma succesului de care s-a bucurat în urma apariţiei la târgul de mărţişoare, Ana Ciolacu spune că este hotărâtă să continue această practică şi chiar să pună bazele unui magazin, prin intermediul căruia să îşi poată comercializa lucrările. „Chiar vreau să îmi fac o firmă şi un site unde să fie postate toate modelele. Toată lumea m-a întrebat dacă am un site pe care să îmi promovez lucrările. În zilele în care am stat la târg am primit comenzi de la trecători care voiau să le lucrez un set. În două zile le-am adus comanda şi au fost foarte încântaţi”, povesteşte aceasta. Îndemânarea pentru lucrările de acest gen a fost căpătată în timp. „În decursul timpului am mai  executat şi icoane. Obiectele realizate în această tehnică este des întâlnită în străinătate”, mai explică Ana Ciolacu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: