De 35 ani alături de oamenii necăjiţi

Grigore Bunăiaşu, directorul Crucea Roşie Gorj, lucrează mai bine de 35 ani pentru oamenii aflaţi la necaz. De-a lungul carierei sale a strâns fonduri atât pentru românii aflaţi în impas cât şi pentru sinistraţii din afara ţării. Acesta spune că de câte ori are loc vreo calamitate naturală, vârstnicii  sunt primii care oferă ajutoare umanitare. Bunăiaşu a fost foarte emoţionat când un pensionar a venit să-şi doneze pensia de 300 lei şi 10 ouă pentru sinistraţi.

Grigore Bunăiaşu a lucrat ca voluntar pentru Crucea Roşie timp de aproape 20 ani, iar de 15 ani este directorul al Filialei Gorj. De profesie educator de sănătate, acum pregăteşte, gratuit, voluntari prin Şcoala de Surori de Crucea Roşie. Cea mai mare satisfacţie a sa este aceea de a aduce o oază de speranţă şi bucurie în sufletele celor năpăstuiţi de soartă. De-a lungul carierei sale a strâns fonduri pentru sinistraţi şi a încercat să-i facă pe oameni să înţeleagă că această instituţie are un caracter umanitar. “Satisfacţia cea mai mare a fost atunci când am putut să sprijin cazurile sociale, oamenii cărora toată agoniseala de o viaţă a fost distrusă de calamităţi. Ce poate fi mai frumos şi mai uman ca prin activitatea ta să întinzi o mână de ajutor celor năpăstuiţi- Acţiunile Filialei Crucea Roşie Gorj nu se rezumă numai la judeţul nostru. I-am ajutat şi pe sinistraţii din Botoşani, Caraş Severin, Timişoara, iar acum strângem fonduri pentru cei din Haiti”, a declarat Grigore Bunăiaşu. Crucea Roşie Gorj are un număr de 25 de voluntari.

3 milioane şi 10 ouă pentru sinistraţi

Directorul Crucea Roşie Gorj spune că de câte ori se întâmplă vreo calamitate naturală, bătrânii sunt primii care reacţionează la apelurile celor necăjiţi. Grigore Bunăiaşu a fost foarte emoţionat când un pensionar a venit să-şi doneze pensia de 3 milioane de lei şi 10 ouă pentru sinistraţi. “Acum câţiva ani, când ne-am confruntat pentru prima dată cu calamităţi în Gorj, un pensionar în vârstă de 84 de ani, din Săcelu, a venit la noi pentru a dona sinistraţilor 10 ouă şi pensia sa de 3 milioane de lei vechi. Am acceptat ajutorul financiar, dar ouăle nu le-am putut primi pentru că erau produse perisabile şi nu puteau fi transportate imediat. M-a emoţionat foarte mult gestul său. Sunt persoane care învârt bani mulţi în judeţul nostru şi nu  dau nici un leu pentru oamenii aflaţi la necaz”, a precizat Grigore Bunăiaşu.

Se resimte criza din ce în ce mai mult

Criza din ultima perioadă se resimte din ce în ce mai mult. Crucea Roşie se confruntă cu probleme financiare şi nu reuşeşte să ajute oamenii atât de mult pe cât şi-ar dori. „Avem probleme privind fondurile. Noi nu suntem subvenţionaţi. Banii ne vin decât din cotizaţii, donaţi sau sponsorizări. Încă de la începutul acestui an criza se resimte foarte mult. Dacă anul trecut aveam câteva societăţi din Târgu Jiu care ne sponsorizau, acum acestea nu ne mai pot sprijini din cauză că nu le ajung bani nici pentru a-şi plăti angajaţii”, a declarat directorul Filialei Crucea Roşie Gorj.    

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: