Colegiul „Tudor Vladimirescu”: Școală de vară încheiată cu o excursie

Zeci de elevi participă la școala de vară, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Este vorba de copii din clasele II – IV care sunt angrenați în activități educative, culturale și sportive. La finalul școlii de vară, aceștia vor merge într-o excursie. Este a doua ediție a școlii de vară, la CNTV, iar conducerea colegiului are în plan să extindă activitățile de anul viitor.

Timp de aproape o lună, toți copiii înscriși în acest program vor merge, câte patru ore, la școală. Elevii iau parte la cursuri de engleză, matematică sau română, dar fac și sport. „Perioada este 1 iulie – 1 august, până la 27 iulie, pentru elevii claselor a II-a, a III-a și a IV-a. Este un program construit pe un tip de școală de vară, adică ne și jucăm de-a școala, dar și facem școală. Sunt vreo 50 de elevi înscriși, un orar de la 9 la 13, în care fac ore de engleză, aritmetică, limba și literatura română, dar și șah, sport, abilități practice, vizite la agenți economici și vom încheia cu o excursie”, a spus Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

De anul viitor, conducerea liceului are în plan să extindă programul și activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară. „Anul trecut, am fost la Hobița, Peștișani, Tismana, cred că anul acesta, vom merge la Polovragi sau dacă nu cumva la Dunăre. Este a doua ediție la Colegiul Tudor și are succes. E un lucru care ne bucură foarte tare, că părinții au înțeles că e bine să-și țină într-un sistem organizat și o parte din vară copiii. Sperăm să o dezvoltăm. De la anul, aș dori să facem și program cu activități după-amiază, adică atâta timp cât părinții sunt la serviciu, copiii să fie prinși într-o astfel de activitate de vară”, a mai spus Tașcău.

Vizualizări: 1,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: