Coleusul nu se închide. Soluţia autorităţilor!

Comercianţii din Coleus au fost păsuiţi de firma Comb Gorj în această lună. Astfel că nu vor plăti niciun leu chirie societăţii care deţine terenul unde funcţionează târgul de vechituri. Municipalitatea a renegociat contractul cu această firmă şi a reuşit să reducă preţul chiriei cu 2.000 de lei.

Direcţia de Patrimoniu a reuşit să economisească din cheltuielile cu târgul de vechituri din zona Ciocârlău. 35 de mii de lei, bani reprezentând facturile la gunoi sau pază, au dispărut de pe lista cheltuielilor. „Sumele erau undeva la 580 de milioane de lei vechi pe lună. Am diminuat, în luna septembrie, factura la gunoi. În septembrie, a fost factura de 80 de milioane de lei. Am găsit deschidere la ei. Mai erau cheltuieli cu oamenii din subordinea noastră care încasau acea taxă de intrare plus paza. Erau patru angajaţi în permanenţă acolo”, a explicat Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu Târgu Jiu.

Cum îşi aştern, aşa dorm!

Între timp, au fost căutate soluţii pentru ca romii să rămână în acelaşi spaţiu. În această lună nu vor plăti chirie, însă din decembrie vor trebui să acopere chiar ei întreaga chirie, a mai explicat Rotaru. „Am căutat locaţii. Am încercat la CET, dar acolo, până s-ar fi făcut o bază şi se ducea marfa, trecea timp, iar oamenii nu ar fi venit la ei. Iarna bate la uşă şi nu le puteam impune să se mute acum. Am diminuat toate cheltuielile. Am mers la Comb Gorj şi am ajuns la suma de 160 de milioane de lei pentru toată suprafaţa. Dacă mai diminuam din suprafaţă, ei nu mai scădeau din chirie. Am ajuns la concluzia că acei comercianţi să pună pază şi să mai monteze câteva camere de supraveghere. Paza va fi asigurată tot de ei. Şi această chirie, şi-au luat angajamentul că o vor plăti, pe cât posibil, dumnealor. Eu încerc să-i conving să acopere toată suma. Cum îşi aştern, aşa dorm!”.

Cer ajutorul primăriei

Reprezentanţii romilor susţin că aceştia nu vor putea să acopere întreaga chirie în valoare de 16 mii de lei pentru că veniturile lor sunt prea mici. „Sunt peste 40 de familii care vând haine acolo. Au fost pierderi în ultimul timp. E adevărat, dar acolo este o problemă de interes public. Romii nu sunt de acord să fie mutat târgul de acolo. Închiderea acestuia ar genera foarte multe probleme. Acum se gospodăresc singuri. Sunt de acord să plătească la Comb Gorj cheltuielile care sunt, dar este o problemă. Aceste persoane nu aduc mai mult de 50 de milioane ca venit. Aici ar trebui să intervină primăria cu o sumă. Aceşti oameni nu fac cine ştie ce venituri acolo. Ei muncesc să supravieţuiască”, a declarat Alin Bobu, consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: