Coloana fără Sfârșit, vandalizată din nou

Episodul de acum câteva zile când o minoră din Olt a zgâriat modulul de la baza Coloanei fără Sfârșit s-a repetat marți, când o altă minoră a ținut neapărat să își scrie numele pe opera lui Brâncuși, confundând-o cu un copac din pădure.

De această dată este vorba de o adolescentă de 16 ani din Drobeta Turnu Severin, aflată în vizită la Târgu Jiu, ea ținând neapărat să își lase numele pe Coloană într-un moment în care polițiștii locali erau la o distanță mai mare de operă, aceștia având misiunea de a proteja valoroasa lucrare de astfel de acțiuni de vandalizare. „Iulia” este cuvântul pe care minora l-a scrijelit repede cu ajutorul unui fermoar de la portofelul pe care îl avea asupra sa, intervenția polițiștilor împiedicând-o să mai scrie și altceva, pe o altă parte a modulului fiind scrise și alte astfel de prenume.

         Tânăra a fost predată de polițiștii locali colegilor de la Poliția Municipiului Târgu Jiu, pe numele acesteia fiind deschis un dosar penal, la fel cum s-a întâmplat și în cazul minorei din Olt. Între timp, autoritățile locale au continuat demersurile pentru a eficientiza sistemul de monitorizare a Coloanei, viceprimarul Adrian Tudor declarând că au fost obținute aprobările pentru instalarea camerelor de supraveghere care să le furnizeze de acum încolo polițiștilor probe și mai elocvente cu privire la situații de acest gen. În plus, în Consiliul Local ar urma să fie discuții despre eventuala delimitare a unui perimetru în jurul operelor până la care turiștii să aibă voie să se apropie de lucrări. Unii dintre vizitatorii de marți ai Coloanei chiar agreau ideea delimitării unui astfel de perimetru, unul dintre turiști declarând că situația respectivă reflectă gradul de civilizație. „În străinătate nu o să vedeți garduri nici măcar la case, dar apoi la opere de artă, dar la noi cred că ar trebui un gărduleț, ceva acolo care să îi țină pe oameni la distanță, dacă altfel nu se poate. Nu e normal, dar cred că e necesar pentru că astfel de lucrări sunt unice și e păcat să ne batem joc de ele”, a spus turistul respectiv.

Galerie foto


Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: