Romii, cu cortul în Piaţa Prefecturii. Nu a fost paranghelie!

Romii din Gorj şi-au sărbătorit ziua fără mare fast. Dacă în anii trecuţi, de Ziua Internaţională a Romilor, erau organizate petreceri pe Insuliţă, acum evenimentul a fost marcat cu întreceri sportive şi campanii de sănătate. Romii au instalat un cort în Piaţa Prefecturii, iar trecătorii au avut posibilitatea să-şi măsoare, gratuit, tensiunea şi glicemia. Gestul romilor a fost foarte apreciat de târgujieni.

Ziua Internaţională a Romilor a fost marcată, la Târgu Jiu, printr-o campanie de sănătate. Vineri, încă de la primele orele ale dimineţii, în centrul oraşului a fost instalat un cort, unde trecătorii şi-au putut măsura tensiunea şi glicemia. Este pentru prima dată în ultimii ani când romii îşi sărbătoresc ziua în alt mod decât prin petreceri fastuoase. „Avem o serie de acţiuni cu prilejul Zilei Romilor, acţiuni de care se ocupă tineri din cadrul organizaţiei noastre. Am început acţiunile la ora 8:00 şi le vom încheia la ora 21:00. Una dintre aceste acţiuni este campania de sănătate, luăm tensiunea, glicemia şi greutatea oamenilor, gratuit, cu ajutorul mediatorilor sanitari”, a declarat Nelu Pavel, preşedintele Partidei Romilor Gorj.

Iniţiativa romilor a fost foarte apreciată de târgujieni. „Nu mă simt bine, abia merg pe drum, iar pentru noi bătrânii acţiunile de acest fel prind foarte bine, indiferent de cine le organizează. Mie domnişoarele asistente mi-au găsit tensiunea mare, mi-au dat nişte pastile şi a mai scăzut. În alte zone ale ţării analize din astea, gratuite, pe stradă, se fac mai des, dar la noi sunt foarte rare”, a spus o bătrână. Tot de Ziua Internaţională a Romilor au avut loc şi competiţii sportive, la şcoli, dar şi spectacole de dansuri susţinute de copiii de etnie romă la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: