Comandanții liceelor militare, reuniți la Craiova

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova a fost gazda Conferinței comandanților liceelor militare din Europa ,,Un start pentru abordări comune”, organizată de Direcția Generală Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Conferința a avut loc în perioada 14 - 17 octombrie.

Au participat comandații și reprezentanți ai elevilor din colegiile militare din România - “Mihai Viteazu” Alba Iulia, “Dimitrie Cantemir” Breaza, “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, “Alexandru Ioan Cuza” Constanța și bineînțeles, ai instituției gazdă Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova, cărora li s-au alăturat comandanți ai instituțiilor militare de învățământ liceal și reprezentanți ai elevilor de la Liceul Militar “Ivan Bogun” Kiev, Ucraina, Liceul Militar de Marină din Odessa, Ucraina și din Military Grammar School din Belgrad, Serbia.

În deschiderea conferinței au fost prezentate caractericile sistemului de învățământ liceal militar din România, iar lucrările au continuat cu detalii despre particularitățile activităților fiecărei instituții.

„Întâlnirea a avut ca scop extinderea cooperării dintre unitățile de învățământ de profil prin angajarea în proiecte educaționale comune, schimb de expertiză, experiență profesională și elevi“, arată un comunicat al instituției de învățământ.

Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: