Comerţul online cu etnobotanice în vizorul OPC-ului

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj vor controla comerţul online cu etnobotanice. Conducerea OJPC Gorj consideră că acest comerţ trebuie supravegheat mult mai atent ca până acum. “Încercăm să avem controlul asupra comerţului online pentru că generaţia tânără procură plante etnobotanice mai repede de pe internet decât din magazine”, a declarat Mihaela Răducan, inspector şef al OJPC Gorj. (D.M.)

Se încheie sezonul de vânătoare la raţe şi fazani

Sezonul de vânătoare al raţelor şi al fazanilor se încheie la data de 28 februarie. Vânătorii gorjeni mai pot vâna doar căprioare şi vulpi. Sezonul de vânătoare al căprioarelor se încheie la data de 15 mai, singurele animale ce pot fi vâna pe tot parcursul anului rămând vulpile. (D.M.)                   

Centru Economic la Târgu Jiu

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) va dezvolta un Centru Economic la Târgu Jiu în parteneriat cu Universitatea Alba Iulia şi cu Universitatea din Bacău. Iniţiativa face parte din proiectul „Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic”, ce va beneficia de finanţare din fonduri europene. Pentru a defini competenţele necesare absolvenţilor şi a modelului de formare practică în cadrul acestui centru, universitatea îi invită la discuţii pe specialiştii din domeniul managementului şi marketingului din judeţ. La ora actuală în cadrul UCB peste 200 de studenţi se pregătesc în aceste domenii, instituţia având o experienţă de 18 ani în acest sens.

(A.A.)

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: