Alegeri cu leşinuri şi ameninţări la Cariera Roşiuţa!

Alegeri cu leşinuri şi ameninţări la Cariera Roşiuţa! Doi dintre candidaţi, Nelu Roşca şi Alexandru Golea, intră în turul doi în lupta pentru funcţia de preşedinte al sindicatului. Roşca a luat 548 de voturi, iar Golea 295, la o prezenţă de 1210 mineri. Un alt candidat, care s-a plasat pe locul 3, Claudiu Popescu, nu va uita curând dimineaţa de ieri, când directorul Ion Ghiga i-a spus că nu mai vrea să lucreze cu el. La scurt timp i s-a făcut rău şi a fost luat cu salvarea.

Conflictul dintre Claudiu Popescu şi directorul Ion Ghiga a început atunci când acesta şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte la sindicat. Mai mult, Popescu a declarat pentru Pandurul că a fost sunat chiar de director, care l-a ameninţat. Între timp, Popescu a fost suspendat din funcţie, pe perioada campaniei pentru alegeri. Ieri dimineaţă, după primul tur al alegerilor, s-a prezentat la serviciu, aşa cum era normal. Directorul Ion Ghiga i-a spus atunci că nu are ce căuta acolo pentru că nu vrea să mai lucreze cu el, ci cu Răzvan Ardeiu, preşedintele de la organizaţia de tineret a PSD Motru, cel care-i preluase atribuţiile lui Popescu pe perioada suspendării. Popescu i-a răspuns că aşteaptă în scris motivele schimbării sale din funcţie.

La scurt timp, lui Popescu i s-a făcut rău şi a fost transportat la cabinetul medical al unităţii şi de aici cu ambulanţa la Spitalul Municipal Motru. Contactat telefonic, directorul Ion Ghiga a declarat că nu a avut nicio discuţie cu Claudiu Popescu şi că acesta nu a fost schimbat din funcţie.

PRESIUNI

Presiuni din partea administraţiei a acuzat şi Alexandru Golea. Acesta a mărturisit că directorul Ion Ghiga a supravegheat îndeaproape votul. Acesta spune că Nelu Roşca a obţinut acest scor cu sprijinul administraţiei, însă el speră să recupereze aceste voturi.

SCRISOARE DESCHISĂ

Alexandru Golea a declarat ieri că nu este normal modul în care au fost trataţi toţi candidaţii la sindicat. „Chiar mă gândesc să fac o scrisoare deschisă către presă, către uniune, prin care să atrag atenţia asupra modului în care au fost trataţi toţi candidaţi, în afară de dl Roşca. În acest moment nu există organ de conducere, dar singurul care ar putea lua măsuri este domnul Roşca, dar nu cred că o va face“, a spus Golea.

REZULTAT

Turul doi al alegerilor va avea loc pe 12 februarie. La scrutinul din 5 februarie rezultatele sunt: Nelu Roşca- 548, Alexandru Golea- 295, Claudiu Popescu- 169, Dumitru Paulescu -103 voturi, Ion Lăcătuşu- 48 de voturi, Bebe Tulbă- 37 de voturi, Sorin Curelea- 6 voturi, iar Ion Burnaz- 4 voturi.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: