Comisarul şpăgar, presat să-şi dea demisia

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis ca Ilie Lungu, comisarul de la Protecţia Consumatorilor Gorj, reţinut pentru 24 de ore, să fie pus sub control judiciar pe cauţiune, valoarea acesteia fiind de 5.000 de lei. Lungu a fost sancţionat şi de conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor de la Craiova, care i-a cerut demisia. De asemenea, i s-a emis o decizie de interzicere a desfăşurării activităţii. Acuzaţia adusă comisarului gorjean este de luare de mită. Cabanierii din Rânca spun că nu au nici o legătură cu flagrantul care aduce imagine negativă zonei.

Ilie Lungu, comisar la Protecţia Consumatorului Gorj, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune. Acuzat de luare de mită,  Lungu a încercat să scape basma curată la serviciu, înaintând o cerere de concediu. Conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului de la Craiova îi cere însă demisia. „În cazul domnului Lungu s-a dat o ordonanţă de dispunere a controlului judiciar pe cauţiune. Probabil, dumnealui a şi achitat cauţiunea. Eu i-am cerut însă demisia şi i-am emis decizie să nu mai desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, începând cu data de 17 decembrie. Pentru data de 16 decembrie, ziua în care a fost reţinut, l-am pus nemotivat. Dânsul şi-a făcut o cerere de concediu pe care încă nu i-am aprobat-o. Aştept de la Bucureşti măsurile care se impun în acest caz, am făcut o solicitare la Departamentul Juridic pentru a se lua măsuri legale împotriva dânsului. Consider că aduce o imagine negativă instituţiei, e un prejudiciu adus comisariatului”, a declarat Radu Preda, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului de la Craiova.

Şi cabanierii de la Rânca spun că acuzaţiile aduse lui Lungu afectează imaginea staţiunii. „Nu de la Rânca i se trage domnului Lungu, dumnealui s-a întâlnit cu cineva după ce a coborât din controlul de la Rânca. Flagrantul nu a fost făcut de agenţi economici din Rânca, vreau să se înţeleagă foarte clar acest aspect pentru că ni se creează nouă o imagine proastă, mai ales într-o perioadă în care n-avem turişti. Până încep sărbătorile la noi nu e nimeni care să facă mizerie, acum la noi e ca la muzeu, măcar la muzeu mai vin doi-trei copii, nouă nu ne calcă nimeni pragul până săptămâna viitoare. Niciodată nimeni care a venit în control la Rânca nu a cerut bani, s-au mai aplicat amenzi, avertismente, dar nu am mituit pe nimeni”, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

FĂRĂ PRECEDENT

Comisarul şef al Comisariatului Regional de la Craiova spune că subalternii săi nu au mai săvârşit astfel de fapte până în momentul de faţă. „Sunt de doi ani în fruntea instituţiei, dar până acum nu mi s-a mai adus la cunoştinţă că vreun comisar din regiunea Olteniei să fi săvârşit o faptă de acest gen, nu doar din judeţul Gorj. Nu am primit nici măcar vreo sesizare scrisă de acest fel”, mai precizat Radu Preda.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: