Comisarul Ilie Lungu lua şpaga de Crăciun

Procurorii DNA au făcut ieri primele precizări în cazul fostului primar din Rovinari, Ilie Lungu, reţinut marţi seara la scurt timp după ce părăsise clădirea OPC Gorj, unde lucrează de ani de zile. Comisarul de la Protecţia Consumatorului a fost în controale la Rânca şi și-a cerut „partea” pentru a închide ochii la nereguli.

Lungu a fost săltat de ofiţerii de la Direcția Generală Anticorupție Gorj și pus în stradă să recunoască sumele de bani pe care le avea la el, precum și unele „produse” din portbagajul mașinii, după care a fost dus la DNA Craiova, ulterior primind mandat pentru „Beciul Domnesc”.

„În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el și pentru un alt coleg, de la administratorul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde. În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător, suma de 400 de lei”, a comunicat DNA, fără să menționeze și dacă inspectorul OPC va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Lungu a fost reținut și după ce în anchetă s-a implicat SRI, OPC Gorj având la începutul săptămânii câteva controale în zona Rânca. Șeful Asociației proprietarilor de cabane și pensiuni de aici, Constantin Pănescu, spune că el nu cunoaște vreun caz de proprietar de cabană care să fi fost nevoit să dea şpagă pentru a scăpa cu bine din controale. „Rânca e goală la ora asta și nu văd cu ce nereguli să-l fi găsit pe unul sau pe altul și să îi ceară șpagă dacă nu avea turiști. Din ce știu eu șeful pe țară al OPC va fi de sărbători cazat aici la Rânca şi, probabil, atunci s-a vrut să se dea un exemplu de integritate, mă gândesc. Problema e că şi aceste controale vin tot la mine sau la altul care e autorizat, dar nu ajung şi la sutele de cabane închiriate la negru. Astea nu au autorizaţie, turistul nu are în ce calitate să se plângă și nici controale nu se fac pe acolo. Eu îl știu pe Lungu din alți ani, că a fost în controale pe aici, dar nu ştiu să fi cerut bani sau altceva. Dacă sunt probe care îl incriminează asta e altă discuţie”, a menționat Pănescu.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: