Tânăr artist şi iubita lui, morţi în cabina unui camion

Jale fără margini în familiile a doi tineri din Gorj, găsiţi fără suflare duminică, în cabina unui camion. Ionuţ Răducan avea 23 de ani, cânta la caval, dar lucra şi ca şofer la o firmă din Motru. Ducea cărbune spre CET Govora, dar la Horezu a făcut pauza de odihnă, obligatorie prin lege. Pentru că o avea alături şi pe iubita lui, Elena Iuliana Giubalca, de doar 21 de ani, a aprins o butelie pentru a face căldură. Focul a consumat oxigenul din cabină, iar cei doi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon. Familiile lor pregătesc acum două înmormântări, în locul nunţii ce urma să aibă loc anul viitor.

Ionuţ Răducan avea 23 de ani şi era din Negomir. Acesta absolvise Şcoala  Populară de Artă din Târgu Jiu. Deşi făcea parte din Ansamblul Folcloric „Izvoraşul”, tânărul lucra ca şofer pe camionul unei societăţii din Motru. Nu renunţase la muzică, iar în timpul liber participa la concursuri şi spectacole de muzică populară. În week-end, acesta plecase în cursă însoţit de iubita sa în vârstă de 21 de ani. Elena Iuliana Giubalca era din satul Covrigi, comuna Văgiuleşti. Aceasta urma o şcoală postliceală, fiind în ultimul an. Cei doi trăiau o frumoasă poveste de dragoste şi urmau să-şi unească destinele anul viitor. Duminică, însă, au fost găsiţi morţi în cabina unui camion parcat la Horezu. Se pare că tinerii folosiseră o butelie pentru încălzirea maşinii şi s-au intoxicat. „Era o relaţie serioasă între ei. Familiile se cunoşteau, tatăl fetii era coleg de serviciu cu Ionuţ, vorbiseră să se căsătorească anul viitor. Au mai fost plecaţi împreună, fata îl mai însoţea în cursă. Erau de nedespărţit, pregăteau o nuntă, iar acum vor fi două înmormântări. Părinţii lui Ionuţ voiau să-i înmormânteze pe amândoi la Negomir, iar părinţii fetei voiau să-i înmormânteze împreună la Văgiuleşti. În final, s-a hotărât ca fiecare familie să-şi înmormânteze copilul în satul lui. Ionuţ mai are un frate mai mic, am înţeles că şi fata mai are un frate”, a declarat o mătuşă a băiatului.

Flacăra de la butelie încă ardea când au fost găsiţi

Cei care i-au descoperit au găsit în cabina tirului flacăra aprinsă la un aragaz de camping ce se alimenta de la o butelie de aragaz, încăperea rămânând fără oxigen. Ionuț a vrut cel mai probabil să încălzească spaţiul în perioada de pauză, fără să ia în calcul faptul că flacăra de la aragaz, la fel ca în orice altă încăpere închisă, va consuma tot oxigenul. El şi iubita sa au adormit, iar când au fost descoperiţi medicii nu au mai putut să le fie de nici un folos. Trupurile lor neînsufleţite au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală şi transportate la Râmnicu Vâlcea în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor exacte ale decesului.

Sute de mesaje pe paginile de socializare

Paginile de facebook ale celor doi tineri erau ieri pline de mesaje ale prietenilor. „O iubea pe fata cu care era şi aveau de gând să se căsătorească, da. Amândoi erau doi copii buni, dar el era un băiat extraordinar. Nu a făcut vreodată un scandal, era săritor, ajuta pe oricine, dar uite că acum s-a întâmplat nenorocirea. Nu ne dăm seama cum de s-a putut întâmpla o asemenea tragedie”, a spus o vecină a lui Ionuţ, toţi localnicii având doar vorbe frumoase de spus despre acesta.

Vestea morţii lui Ionuţ Răducan a căzut ca un trăsnet peste artiştii Şcolii Populare de Artă. „Nu-mi să cred că a murit Ionuţ Răducan, este un şoc atât pentru profesori, cât şi pentru ceilalţi artişti ai Şcolii Populare de Artă. A fost unul dintre cei mai buni elevi-instrumentişti ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. El cânta la caval şi a câştigat foarte multe premii la festivalurile naţionale şi internaţionale. Ultimul trofeu important l-a câştigat la festivalul de la Piteşti. Ionuţ Răducanu era un băiat deosebit, l-am cunoscut personal şi nu-mi vine să cred ceea ce s-a întâmplat. Este o tragedie care ne-a marcat pe toţi”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă.

Artiştii şi-au exprimat regretul şi pe reţelele de socializare. „Sincere condoleanţe la întreaga familie! Chiar nu-mi vine să cred că s-a stins din viaţă la o vârstă aşa de fragedă! Îmi pare rău! Dumnezeu să-l ierte”, a postat Raluca Elena Căpitănescu pe pagina de Facebook a lui Ionuţ Răducan. Mesaje de condoleanţe au fost postate şi pe pagina iubita lui Ionuţ. Elena Iuliana Giubalca îşi actualizase fotografia de profil chiar cu o zi înainte de a muri. Tânăra părea foarte fericită la volanul camionului iubitului ei.  

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: