Comisia "Brâncuşi", deranjată de prezenţa presei

Comisia internaţională angajată să verifice modul cum s-a făcut restaurarea operelor din piatră ale lui Brâncuşi a ajuns astăzi în Parcul Central din Târgu Jiu. Programul comisiei a fost ţinut secret de toate instituţiile implicate. Şeful comisiei, secretarul de stat Radu Boroianu, s-a arătat deranjat de prezenţa jurnaliştilor în parc, spunând că aceştia îi încurcă. "Avem mâine o conferinţă de presă", a spus Boroianu, crezând că astfel scapă de jurnalişti. Boroianu nu ar trebui să fie şeful comisiei, pentru că în timpul vizitei de anul trecut a lui Ponta la Târgu Jiu s-a antepronunţat când l-a asigurat pe premier că "aşa se spală operele".

Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii au fost grav afectate după ce anul trecut au fost spălate cu jet de apă sub presiune, deşi procedura acceptată pentru astfel de opere este cu aer cald. Operele au fost curăţate precum maşinile la spălătorie, astfel că rugina elementelor metalice de interior a ieşit la suprafaţa, Poarta Sărutului fiind îngălbenită.

Primăria Târgu Jiu a programat şi pentru acest an două spălări, pentru care a alocat 40.000 de lei, dar de această dată curăţarea operelor se va face după o procedură elaborată de Ministerul Culturii.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: