Comisia de negociere a CCM, formată din 15 sindicalişti

Un număr de 15 sindicalişti din minerit şi energie vor începe de luni, 12 noiembrie, discuţiile pentru un nou contract de muncă în CE Oltenia. Aici apare prima problemă pentru că Federaţia Univers, cea mandatată de liderul Constantin Creţan, vrea mai multe scaune la discuţiile din minerit.

Colegiul Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) a stabilit ieri membrii comisiei de negociere a contractului colectiv de muncă din CEO. Liderul de sindicat de la „Energia“ Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat ieri că federaţia condusă de Marin Condescu va avea 13 membri din 15, iar celelalte două formaţiuni câte unul. „Am stabilit astăzi (n r ieri) în Colegiul Director al FNME comisia de negociere. FBME va avea 13 membri pentru că este ce mai mare, Univers unul şi sindicatul din Petrom unul“, a declarat Constantin Mitrescu. Este vorba despre Gheorghe Etăgan, Adrian Marciuc, Dumitru Pârvulescu,Marin Golea, Eugen Iovan, Constantin Mitrescu, Cristea Fluerătoru, Constantin Ureche, Nelu Roşca, Vasile Bordei (zona Motru), Ilie Păunescu (Berbeşti), Aurel Nanu (Craiova), Constantin Ciortan (Mehedinţi).

Constantin Creţan, liderul Sindicatului „Lignitul“ Oltenia, participă la negocieri după ce a mandatat Federaţia Univers. Acesta este nemulţumit pentru că a primit un singur loc. „Nici vorbă să acceptăm aşa ceva. Sunt două sindicate de-ale mele în Univers. Lignitul Oltenia şi Viitorul nostru Seciuri. Trebuie să fie doi oameni prezenţi“, a spus Creţan.

Din partea sindicatului Petrom va ajunge la masa tratativelor sindicalistul Mihuţ de la Craiova.      

CERINŢE

Negocierile contractului unic de muncă în CEO încep luni, dar angajaţii din sistem, mai ales cei din minerit, nu trag mari speranţe pentru că rând pe rând sindicalişti din FNME au anunţat că celebra armonizare a salariilor va avea loc abia la finalul lui 2013.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: