Compensatii de milioane de lei pentru o obste din Gorj

Obștea Bumbești-Jiu a primit compensații financiare de mai bine de 2 milioane de lei de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Este vorba despre banii care se acordă proprietarilor care dețin păduri în arii protejate și pe care nu le pot exploata, dar cărora trebuie să le asigure paza.
În luna martie, obștea a dat în judecată ministerul pentru suma de 2.310.535 lei, reprezentând contravaloarea produselor din lemn care nu au putut fi recoltate anul trecut pe circa 4.000 de hectare de pădure.
Suprafața respectivă este cuprinsă în aria protejată a Parcului Național „Defileul Jiului și „Nordul Gorjului de Vest”, părți integrante a rețelei ecologice europene Natura 2000.
Înainte de primul termen de judecată, din 26 iunie 2020, Ministerul Mediului a achitat întreaga sumă. Astfel, cererea de judecată a rămas fără obiect.
O altă obște din Bumbești-Jiu a câștigat recent în instanță compensații bănești de aproape 1,6 milioane lei, pentru a nu tăia niciun metru cub de lemn din pădurea află în Parcul Național Defileul Jiului.

Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: