Competiții sportive în loc de fasole cu ciolan, de 1 Decembrie

Ordonanța austerității a tăiat de pe lista primăriilor și mult așteptata fasole cu ciolan servită anual de 1 decembrie. Dacă până acum autoritățile pregăteau sute de porții pentru cei care dorească să sărbătorească de Ziua României, premierul Marcel Ciolacu a interzis și această tradiție. Ca ziua să nu treacă neobservată, autoritățile din Turburea organizează competiții sportive și o depunere de coroane.

Autoritățile locale din comuna Turburea pregăteau anual aproximativ 700 de porții de fasole cu ciolan pentru sătenii care doreau să ia parte la sărbătoarea de 1 Decembrie, însă acum ordonanța austerității interzice clar acest lucru.

Primarul din comuna Turburea va marca totuși Ziua Națională a României însă într-un alt mod. ”O să organizăm mai multe competiții sportive și voi încerca să premiez în vreun fel copiii care vor participa. Nu am alocat bani din bugetul local, voi face acest lucru din buzunarul meu, ceva simbolic acolo pentru că nu putem să ne facem că plouă. Mă gândesc să fac și câteva porții de fasole cu ciolan, tot de la mine și să duc la oamenii nevoiași și la bătrâni. Cam atât facem anul acesta de 1 Decembrie și o să fim cu gândul la anii trecuți când pregăteam peste 700 de porții de fasole cu ciolan și era voie bună. Nu mai sunt bani, trebuie să ne conformăm”, a declarat Ion Bârcă primarul din comuna Turburea.

Edilul din localitate va depune și coroane de flori la monumentul din Turburea.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: