Complex de agrement de 70 de miliarde la Motru

Primarul din Motru, Dorin Hanu, și parlamentarul de Gorj, Severus Militaru, au fost ieri prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, unde în prezența secretarul de stat Răzvan Murgeanu au semnat un contract de finanțare de aproape 70 de miliarde lei vechi. Proiectul își propune construirea unui ștrand în cadrul Programului Operațional Regional-Regio. Este una dintre cele mai importante investiții din municipiul Motru, spune primarul Dorin Hanu.

Proiectul semnat ieri de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu, este unul mai vechi al municipalității însă ieri a fost făcut cel mai important pas. ”Ieri am fost cu primarul municipiului Motru la Ministerul Dezvoltării unde s-a semnat un proiect de realizare a unei investiții pentru tinerii din Motru. Este vorba de un ștrand, o investiție de 70 de miliarde de lei vechi, contribuție de 50% fonduri guvernamentale, 50% contribuția bugetului local”, a declarat Severus Militaru, deputat PDL.

 Totodată, prin acest proiect, se vor crea 12  noi locuri de muncă, iar numărul de turişti din zonă se estimează că va creşte de la 840 la 1.800 pe an, în timp ce numărul de înnoptări va creşte de la 240 la 500 pe an. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe durata a 18 luni, este de 6.691.804 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.322.420 lei.

În fapt, proiectul prevede construirea unui complex de terenuri de sport, un bazin de înot pentru adulţi şi unul pentru copii, o zonă de joacă pentru copii, plajă, spaţii verzi, chioşcuri, o clădire administrativă şi parcare. ”Prin această investiție venim mai ales în folosul tinerilor care nu vor mai trebui să plece din Motru pentru a avea parte de distracție. În plus, va fi o modalitate de a atrage și alți tineri din alte părți ale județului la Motru”, a adăugat Severus Militaru, deputat PDL.

Relaxare pentru mineri

Primarul din Motru, Dorin Hanu, vede în acest proiect și un important loc de relaxare și refacere a minerilor din zonă. ”Consider că și minerii care lucrează în condiții grele merită să aibă un parc de agrement în zona lor pentru a nu fi nevoiți să meargă în alte localități. Proiectul l-am demarat în mai 2008 și acum am reușit să obținem finanțare. El va fi realizat în zona primăriei, la cinci minute de primărie”, a declarat primarul Dorin Hanu.   

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: