SMURD inaugurat la Gorj fără Călinoiu şi şefi de la Bucureşti

Serviciul Mobil de Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare este operaţional de la sfârşitul săptămânii trecute şi la nivelul judeţului nostru. Paramedicii din cadrul ISU Gorj instruiţi special pentru misiuni SMURD au fost prezenţi sâmbătă dimineaţa în centrul oraşului, alături de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, festivitatea de inaugurare fiind oficiată de prefectul Liviu Andrei.

Subprefectul Marcel Romanescu, primarul Florin Cârciumaru, precum şi şefi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ au fost prezenţi la eveniment, marii absenţi fiind nu şefii de la Bucureşti pentru care inaugurarea SMURD s-a amânat odată, ci şefii Consiliului Judeţean. Preşedintele Ion Călinoiu a apucat să plece pe meleagurile natale din Vâlcea, unde nu a rămas înzăpezit, ci a aflat prea târziu de ora inaugurării. Vineri seara a fost luat p decizie finală din partea Prefecturii cu privire la inaugurarea de sâmbătă dimineaţa şi, astfel, reprezentaţii Consiliului Judeţean nu au mai apucat să ajungă la ceremonie.

Prefectul Liviu Andrei a trecut în revistă garda de onoare a ISU Gorj, după care, împreună cu Florin Cârciumaru şi Marcel Romanescu a inaugurat SMURD Gorj prin tăierea panglicii tricolore. Trei autosanitare de tip B, roşii la culoare, vor putea fi văzute de acum încolo pe şoselele din judeţ, câte o maşină fiind repartizată la Motru, Turceni şi Târgu Jiu. Personalul de pe ambulanţele SMURD provine din rândurile ISU Gorj, paramedicii fiind militari de carieră, coordonatorul la nivel de judeţ fiind şefa Unităţii de Primire Urgenţe – SMURD Gorj din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dr Madi Huzu. Echipajele şi-au intrat deja în pâine, primele intervenţii având loc la cazuri mai mult medicale, din sudul judeţului, unde ambulanţele obişnuite, ce pleacă de regulă de la Târgu Jiu, ajung mai greu. SMURD va mai primi în dotare şi alte ambulanţe, ISU Gorj aşteptând, la rândul său, pentru acest an, primirea câtorva maşini de intervenţie noi nouţe, achiziţionate cu finanţare europeană. Recepţia lor finală a fost făcută la Bucureşti, mai rămâne ca în vreo două luni de acum încolo acestea să ajungă la Gorj şi să fie folosite la intervenţiile de zi cu zi.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: