Compot de căpşuni cu lămâie și mentă

Se apropie sezonul de vârf al căpşunilor şi toată lumea se gândeşte la celebra dulceaţă de căpşuni. Totuşi din căpşuni se poate face şi o băutură răcoritoare pentru vară, compotul de căpşuni cu lămâie şi mentă.

Gustul acestui compot de căpşuni este deosebit şi alăturarea celor trei ingrediente este delicoasă. Menta și lămâia se combină excelent cu căpșunile și oferă compotului note de prospețime. Se păstrează de regulă în borcane mari, de 3 litri.

Ingrediente pentru un borcan de 3 l:

-500 g de căpșuni curățate de codițe;

-2 rondele de lămâie;

-un fir de mentă proaspătă;

-300 g de zahăr.

Mod de preparare: Spălați foarte bine borcanele cu bicarbonat de sodiu, sub jetul de apă rece. Acoperiți capacele cu apă rece, puneți-le pe foc și clocotiți-le pe parcursul a 5-10 minute. Puneți căpșunile, lămâia și menta în ele şi umpleți borcanele cu apă fierbinte, apoi acoperiți-le cu capace.

Lăsați căpșunile și celelalte ingrediente să se opărească pe parcursul a 30-40 minute. Apoi, folosind un capac cu găurele, scurgeți apa din borcane într-o cratiță. Adăugați zahărul și amestecați.

Fierbeți compoziția rezultată timp de 3-4 minute din momentul clocotirii. Firele de mentă pot fi lăsate sau scoase din borcane. Umpleți-le cu siropul fierbinte și închideți-le ermetic cu capacele pregătite.

Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: