Compus anti-îmbătrânire descoperit în dieta samurailor

Frunzele amărui ale plantei Ashitaba, care creşte în Japonia, au fost considerate pentru o lungă perioadă de timp ca fiind foarte sănătoase.O nouă cercetare arată că aceste credinţe tradiţionale pot fi susţinute de dovezi ştiinţifice.

Planta japoneză, ingredient nelipsit din dieta războinilor samurai, ar putea "deţine" secretul tinereţii veşnice, spun oamenii de ştiinţă austrieci care au studiat-o. Planta Ashitaba, folosită în Japonia pentru a ajuta la vindecarea rănilor şi pentru a preveni infecţia, este cunoscută şi sub denumirea de "frunza de mâine", deoarece creşte extrem de repede după ce a fost tăiată.

O substanţă naturală din această plantă induce un proces cheie ce ajută la îndepărtarea „gunoiului celular” ce se poate acumula şi poate duce la apariţia unei serii de boli şi afecţiuni. „Este mereu benefic atunci când descoperim un raţionament ştiinţific pentru remediile medicinale tradiţionale”, a declarat Frank Madeo, profesor din cadrul Universităţii Graz din Austria. Profesorul Madeo, cel care a condus studiul, susţine că substanţa 4,4'-dimethoxychalcone sau DMC, care apare în mod natural în planta Ashitaba, induce un proces numit autofagie.  Acesta este un proces de curăţare şi reciclare celulară, a afirmat Madeo.

Procesul de curăţare este cheia susţinerii sănătăţii atunci când corpul îmbătrâneşte. Atunci când celulele nu mai reuşesc să îndepărteze eficient şi prompt zonele degradate, ele se pot acumula şi pot duce la apariţia diferitelor boli, inclusiv cancer. Echipa a analizat o clasă de substanţe numite flavonoide. Aceste substanţe şi-au demonstrat până acum proprietăţile benefice, precum cele anti-inflamatorii, protejarea împotriva degenerării cerebrale şi a cancerului.

Specialiştii au analizat 180 de compuşi ce reprezintă diferite subcategorii de flavonoide pentru a descoperi candidatul ce are capacitatea să contracareze „celulele ce provoacă îmbătrânirea”. Următorul pas a fost reprezentat de testarea DMC-ului pe celulele drojdiei. Rezultatele au demonstrat că substanţa protejează celulele drojdiei de efectele îmbătrânirii.

Utilizarea DMC-ului a dus la prelungirea speranţei de viaţă cu 20%, notează specialiştii în cadrul studiului. Testele pe diferite tipuri de celule umane au prezentat aceleaşi concluzii, substanţa având ca efect încetinirea îmbătrânirii.

Vizualizări: 3,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: