Comună cu iluminat pe led

Comuna gorjeană Roşia de Amaradia va reduce cheltuielile cu iluminatul public. Se va întâmpla acest lucru peste trei luni, în momentul în care se va finaliza înlocuirea sistemul de iluminat vechi cu unul pe led. Autorităţile locale au semmnat în această săptămână contractul de finanţare.

Investiţia este în valoare de aproximativ 430.000 de lei şi este finanţată prin Banca Mondială. De aceşti bani se vor monta în toată comuna Roşia de Amaradia aproximativ 800 de becuri pe led. "Va fi iluminat pus din stâlp în stâlp. Vechiul sistem de iluminat în comună era depăşit şi trebuia înlocuit. Astăzi am semnat contractul de finanţare şi, din momentul în care încep lucrările, în 90 de zile va deveni funcţional. Vreau să vă spun că se va vedea aproximativ la fel ca în timpul zilei în toată comuna. Este un lucru bun pentru cetăţenii din comună", a precizat primarul Liviu Cotojman.

Mai mult decât atât, vor fi reduse considerabil şi facturile plătite de autorităţile locale din Roşia de Amaradia pentru iluminatul public. "Vreau să vă spun că în acest moment facturile pe un an de zile sunt de aproximativ 100.000 de lei. Este mult, zic eu, în condiţiile în care am făcut nişte studii şi am calculat faptul că o să plătim la iluminatul pe led 20.000 de lei anual", a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: