Comună cu strategie pentru dezvoltarea turistică. Iulian Popescu este așteptat la discuții!

Autoritățile locale din comuna gorjeană Padeș lucrează la o strategie turistică pentru dezvoltarea zonei, în perioada 2021-2027. S-a luat această decizie pentru că aici ajung anual foarte mulți turiști din țară sau chiar din străinătate, iar comuna are un potențial care trebuie valorificat. Mihăiță Troacă, primarul din Padeș, ia în calcul și ideea liberalului Iulian Popescu, aceea de a reface traseul mocăniței, proiect pe care l-a promovat în campania electorală pentru câștigarea șefiei Consiliului Județean Gorj.

Deși locuitorii din Padeș au multe nevoi, după cum recunoaște chiar primarul din comună, în următorii șase ani autoritățile locale se vor axa mai mult pe promovarea turismului.

”Noi lucrăm la o strategie 2021-2026 pentru dezvoltarea turismului în zona Padeș. Am luat această decizie pentru că aici e o zonă cu potențial, vin foarte mulți turiști și, dacă avem o asemenea bogăție, de ce să nu o valorificăm. În zonă avem foarte multe peșteri, nu mari, cam de 4-5 kilometri, care ar putea fi vizitate. Am discutat cu cei care au pensiuni în comună să-i implicăm mai mult în proiect”, a declarat Mihăiță Troacă, primarul din Padeș.

Primarul din Padeș vrea să investească în primul rând în infrastructura rutieră și de aceea a purtat discuții și cu alți edili din zonă. ”Cel mai mult îmi doresc să amenajez traseele montane. Intenționez să am o discuției cu cei de la Drumurile Naționale ca să asfaltăm sau, dacă nu, să pietruim drumul național care pleacă de la Cloșani, pe la Izvoarele Cernei și iasă la Hunedoara, în drumul lui Băsescu. Ar fi de modernizat cam 65 de kilometri după calculele mele, dar în primă fază măcar până la Izvoarele Cernei, unde turiștii au ce vedea. Eu am discutat și cu colegii mei primari de la Runcu, Tismana și Peștișani, pentru că și ei au trasee care duc tot spre noi. De exemplu și primarul de la Tismana ar vrea să asfalteze până sus în plai și se poate lega și de noi”, a mai spus Mihăiță Troacă.

Primarul din Padeș îl invită pe liberalul Iulian Popescu în comună pentru că îmbrățișează ideea de campanie a acestuia, cu refacerea drumului de mocăniță. ”Eu îl invit pe domnul Iulian Popescu la primărie la Padeș, pentru a pune în aplicare promisiunea dumnealui din campanie, aceea de a reface drumul mocăniței de la Padeș. Eu îl ajut cu proiectarea, dar să facă dumnealui rost de bani pentru proiect, ca să nu rămână doar promisiune de campanie”, a mai spus Mihăiță Troacă.

Iulian Popescu este deschis la o astfel de provocare. ”Pe mine toate proiectele mă interesează, însă la acesta recunosc faptul că nu am mai lucrat. O să stabilesc din nou o întâlnire cu cel care a realizat în țară acest proiect cu mocănița și în mod sigur voi merge și la Padeș, ca să am o discuție cu domnul primar. În momentul de față pot să vă spun că nu s-au publicat ghidurile de finanțare, însă știu sigur că se vor da bani pentru turism”, a declarat Iulian Popescu, fostul candidat al PNL la președinția Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 4,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: