Primărie fără bani de salarii și utilități

Situație complicată la Primăria Fărcășești din județul Gorj. Angajații nu au primit salariile pe luna aprilie și primăria strânge datorii importante și la utilități. S-a ajuns aici pentru că instituția nu a mai primit de la Complexul Energetic Oltenia cât a estimat la începutul anului. În loc de două milioane de lei, compania a virat în conturile primăriei doar 300 de mii de lei.

Primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu, a declarat că situația este  una fără precedent. „Avem o situație mai dificilă la Fărcășești. De când sunt eu primar, din 2016, nu am întâlnit așa situație. Abia am reușit acum o săptămână, două, să achităm salariile pe luna martie. Stăm foarte rău. Avem restanțe pe aprilie și vine și mai. Pe 9 iunie, trebuie să plătim salariile pe mai”, a spus primarul.

Din cele două milioane de lei cât ar fi trebuit să-i vireze Complexul Energetic Oltenia, primăria a primit doar 300 de mii de lei în acest an. Compania energetică a eșalonat toate dările către stat ca să aibă suficienți bani să poată plăti certificatele de dioxid de carbon.

„Am stat de vorbă și cu cei de la CE Oltenia. Ei nu au plătit dările către bugetul de stat. Dacă nu le-au plătit, nu ne-au virat acești bani. Problema este că sunt ei într-o situație. Cu ce bani au avut, au cumpărat certificatele verzi și de-aia nu au plătit către bugetul de stat. Ne-au prevăzut bani la început de an și nu am mai primit alte cote din altă parte. Ne-am bazat pe banii de la CEO. Până acum ar fi trebuit să ne vireze la 20 de miliarde de lei vechi și ne-au virat undeva la trei miliarde. Nu putem să ne desfășurăm activitatea. Până acum, am trăit din ce am adunat din impozite. Nu știu dacă am 10 mii de lei la ora actuală în bugetul local”, a mai spus primarul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: