Comună din Gorj, fără secretar. A plecat la APIA

Comuna gorjeană Licurici a rămas fără secretar de câteva luni. Carmen Ciobanu, persoana care ocupa acest post, a lăsat primăria pentru a presta activitate la centrul local de la Turceni al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Gorj.

Atribuțiile secretarului au fost preluate provizoriu de jurista primăriei, Carmen Sârbu. Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a scos la concurs postul de secretar, dar, conform autorităților, jurista primăriei nu ar fi interesată să participe la selecție.

Primarul Doru Drăgulescu spune că este nevoie de secretar la nivel de localitate. ”Doamna secretară a plecat la Turceni, la APIA. Chiar îmi doresc să vină cineva, pentru că e mult de muncă. Eu nici pe 5000 de lei nu m-aș duce secretar la o primărie. Mai mult de 3200 nu ia la Licurici, nu poate să depășească viceprimarul. Sunt foarte multe probleme. De la o zi la alta, reclamații și reclamagii”, a declarat Doru Drăgulescu, primarul comunei Licurici.

Candidații trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, dar și vechime în specialitatea studiilor necesare de minimum 5 ani. Cei interesați pot depune candidaturile până în data de 18 februarie. Proba scrisă a fost programată pentru 28 februarie, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Vizualizări: 2,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: