Un nou scandal în Consiliul Local pe seama Parcării Rodna

Ședința Consiliului Local Târgu Jiu de luni, 28 ianuarie, s-a încheiat cu scandal. Spiritele s-au aprins când viceprimarul Aurel Popescu a adus în discuție veniturile înregistrate de primărie din administrarea Parcării Rodna. Popescu i-a reproșat primarului că prezintă un profit nereal, explicând că nu au fost luate în calcul anumite cheltuieli.

Primăria Târgu Jiu a realizat un profit de 6259 lei pentru cele 14 zile din luna decembrie în care a administrat Parcarea Rodna. Viceprimarul Aurel Popescu spune că autoritățile nu au ținut cont de anumite cheltuieli și că de aceea a reieșit acel profit.

Spune că anumite cheltuieli cu personalul nu a fost luate în considerare, și nici activitățile de curățenie și deszăpezire. ”Oamenii care au făcut tot posibilul ca serviciul să fie cât se poate de bine organizat au fost luați de la alte părcări, deci n-au mai încasat la alte parcări pentru că au fost luați oamenii de acolo și au fost duși la Piața Centrală. Curățenia și deszăpezirea. Vreți să vă spun cam cât se estimează pe luna decembrie curățenia și dezăpezirea la parcarea de la Piața Centrală și la Super 2000? (...) Este o estimare la aproximativ 30.000 lei”, a spus viceprimarul Aurel Popescu.

”E domeniul public al nostru, așa că...”, a intervenit primarul Marcel Romanescu. ”La banii ăstia, mă duc eu și mătur toată parcarea”, a spus, ironic, consilierul local Mihai Paraschiv.

Primarul Romanescu le-a reproșat social-democraților că vor să înstrăineze parcarea. ”E un singur proiect. Trebuie dată parcarea”, a spus primarul Marcel Romanescu. ”Nu trebuie dată parcarea, problema este de ce ieșim în pierdere”, i-a răspuns consilierul Eduard Lădaru de la ALDE.

De asemenea, viceprimarul Aurel Popescu i-a reproșat primarului că sistemul de taxare a fost defect câteva zile. Apoi a intervenit în discuție și viceprimarul Adrian Tudor. ”Un tichet din acesta, care costă 47 de bani la prima achiziție, este cumva achiziționat de la firma domnului Orzan, consilier județean PNL? Este adevărat că luați de la TDS? Am susținut să fie parcarea dată primăriei, să o administrăm, că trebuie să fie a poporului, dar văd că se îngrașă niște buzunare ale unor firme de casă ale PNL. Să nu mai spun că am văzut și achiziția acestui sistem (n.red. de ticketing). Culmea, tot de la Rugi e firma”, a comentat Adrian Tudor.

”Toate firmele trebuie să aparțină PSD, nu? Cei de la PNL nu mai au dreptul să aibă firme. Luați înapoi parcarea”, a reacționat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: