Comună lăsată fără apă din dispoziția abuzivă a primarului

Scandal cât casa într-o localitate din Gorj. Cetățenii comunei Albeni au rămas fără apă la robinete și asta după ce primarul a decis că trebuie să le oprească alimentarea. Primarul încearcă să dea vina pe consilierii locali, care nu i-au aprobat rectificarea de buget.

Fără apă în plină caniculă. Asta se întâmplă în localitatea Albeni din Județul Gorj. Oamenii au rămas fără acest serviciu pentru că așa ar fi decis primarul. Primarul spune că are două facturi restante și consilierii refuză să aprobe rectificarea bugetului.

”Eu am făcut un anunț pe Facebook că, în cazul în care domnii consilieri nu vin la ședința de Consiliu Local, să rectificăm bugetul local, printre care era și majorarea prevederilor bugetare la alimentarea cu apă pentru achitarea facturilor restante”, a spus primarul din Albeni, Ionuț Stan.

Sistarea apei a intrat și în atenția Direcției de Sănătate Publică. ”Nu văd care este treaba DSP-ului pentru că apa încă nu este potabilă. Aparegio nu a putut să ne preia pentru că apa nu este potabilă. Există o cantitate mare de amoniu. Aste este singura problemă, că este amoniu”, mai spune nonșalant primarul.  

Cei care au de suferit sunt cetățenii. Oamenii spun că va fi foarte greu și nu știu cum se vor descurca.

”Stau eu două zile fără apă să nu fac baie. Mă duc la Gilort să fac baie? Am de lucru la casă. N-am cu ce, mă duc cu căruța să iau apă. Trebuie să plătesc oameni ca să iau apă din Gilort pentru a da la animale (...) Poate au de gând să ne aducă apă cu cisternele acasă. Eu la baie nu am. Acesta este un atentat la viața omului. Gândiți-vă ca pe canicula asta să rămâi fără apă. Este de râsul lumii (...) Fântânile nu au apă, caniculă este, bătaie de joc”, spun localnicii.

Revenim la primar care vine cu o nouă declarație șocantă, tot printre bâlbe.  Întrebat cine a oprit apa, acesta spune că nu el, ci o altă persoană din comună. ”Nu este pentru prima dată, s-a mai întâmplat. Au fost persoane care au mers la punctul de unde se pornește și oprește forajul de la Bolbocești. Si dumneavoastră dacă vreți”, mai declară Stan.  

Cum restanțe sunt și la iluminatul public, nu este exclus ca primarul să decidă să lase comuna și în beznă.

Vizualizări: 7,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: