Investiție blocată din cauza unui aviz. Primar:  Așteptăm de 6 luni

Sute de miliarde de lei vechi, bani din fonduri guvernamentale, stau blocați în visteria unei primării din Gorj. Banii sunt destinați pentru repararea unui drum județean afectat de viituri, însă nu pot fi folosiți din cauza unui aviz.

Cu o astfel de situație se confruntă primăria din comuna gorjeană Runcu. Drumul județean din Cheile Sohodolului trebuia să fie consolidat de mai bine de un an. Primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, spune că investiția este blocată din cauza unui aviz ce trebuie obținut de la Natura 2000, ținând cont că lucrarea se face în arie protejată.

”Avem finanțarea, avem banii în cont, dar nu se poate da drumul la lucrări pentru că lipsește avizul de la aria protejată. S-au făcut studiile necesare, au fost depuse, iar acum așteptăm avizul. Așteptăm după aviz de 6 luni și fără el nu putem da autorizație de construire. Aceasta este o finanțare pe situații de urgență. Chiar dacă drumul are 24 de kilometri până la limita cu Hunedoara, noi nu am putut moderniza decât 17 km. Acest sector a fost afectat de calamitate. Banii i-am trimis în primăvara anului trecut”, a spus Adi Câmpeanu.

Primarul mai spune faptul că a trebuit să aștepte și pentru realizarea unui studiu de evaluare adecvată și asta pentru că inginerii care fac acest lucru sunt destul de puțini.

”S-au făcut licitații, s-a adjudecat constructorul, doar că nu se poate da ordinul de începe fără autorizație de construire. Stăm după două dintre cele mai importante avize,  fiind vorba despre Agenția de Protecție a Mediului și Natura 2000. După aceste două avize stăm. S-a făcut studiul de evaluare adecvată, s-a depus, iar acum așteptăm să primim avizul. Prin acel studiu a trebuit să dovedim că flora și fauna nu sunt afectate. Având în vedere că astfel de ingineri în România sunt foarte puțini și au un volum de muncă foarte mare, a trebuit să stăm la rând”, a mai spus Câmpeanu.

Vizualizări: 1,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: