Instituție cu peste o mie de angajați, rămasă fără bani

Consiliul Județean Gorj așteaptă, în continuare, fonduri de la Guvern pentru a nu fi probleme cu salariile și funcționarea la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj. Doar 30% din buget a primit instituția, iar fondurile s-au terminat de mult. Oficialii instituției așteaptă o rectificare de buget ca să poată plăti lefurile angajaților și să cumpere cele necesare pentru copiii și bătrânii din centrele pe care le are în subordine.

Pentru că la Protecția Copilului Gorj nu mai erau bani, au fost alocate sume din conturile Consiliului Județean ca să nu aibă de suferit nici beneficiarii și nici cei peste o mie de angajați ai instituției. Sumele au fost luate, în mare parte, de la capitolul de investiții.

“De la bun început, bugetul a fost mult diminuat față de 2019. Alocarea a fost undeva la 30% față de 2019. Cu condiția că vor întregi sumele, așteptăm să le vedem. Am fost nevoiți să folosim excedentul, din investiții, pentru salarizare. Sperăm să fie reglate lucrurile prin Ordonanță de Urgență. Sunt cheltuieli cu salarizare, cu masa, cu funcționarea DGASPC”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la Tele3.

Anul trecut, DGASPC Gorj a primit aproape 50 de milioane de lei. La începutul acestui an, a avut în cont doar 12 milioane.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: