Punte pietonală transformată în pod rutier

Veste bună pentru localnicii din satul Stroiești al comunei gorjene Arcani. Aceștia nu mai sunt nevoiți să ocolească 10 kilometri cu mașina pentru a ajunge la gospodării, așa cum se întâmplă în prezent. Autoritățile locale au obținut finanțare pentru a transforma o punte pietonală, și așa nesigură, într-un pod rutier.

Investiția este în valoare de 1.400.000 de lei și este finanțată prin PNDL. ”Această punte nu mai era foarte sigură nici pentru pietoni. Cei care aveau mașini și trebuiau să ajungă la Stroiești ocoleau 10 kilometri prin Rasova-Răchiți sau pe la Stolojani. Era un disconfort pentru oameni. Puntea oricum trebuia reabilitată și așa ne-am gândit că mai bine facem pod rutier, ca să venim și în sprijinul celor care au mașini și ocoleau atâta. Pe punte se putea trece doar pe jos sau cu atelaje mici, dar cum am spus nu mai era foarte sigură. Dacă venea viitura și la noi, sigur o lua de tot”, a precizat primarul din Arcani, Daniel Coiculescu.

Puntea a fost realizată în 1995 cu materiale donate de cetățeni. ”Puntea era veche și în plus nici atunci nu s-au folosit materiale noi sau de calitate. S-a făcut, să zic așa, cu materiale căpătate. Noi sperăm ca noul pod să fie gata până în luna noiembrie și să dăm drumul la circulație pe el”, a mai spus primarul din Arcani.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: