Comuna Slivileşti, în vizorul pompierilor. Zeci de uşi trebuie schimbate

Autorităţile locale au primit de la pompieri un plan de măsuri care trebuie realizate pentru prevenirea incendiilor şi totodată avertisment scris. Se pare că toate uşile de la primărie, dar şi de la unităţile de învăţământ de pe raza localitaţii trebuie înlocuite pentru că nu se deschid corespunzător.

O cheltuială neprevăzută a apărut la Primăria Slivileşti, după ce pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au mers în control pentru prevenirea incendiilor. Deşi aceste verificări se fac anual, până în prezent totul a fost în regulă.

De această dată, pompierii au remarcat că uşile instituţiilor de învăţământ, dar şi cele de la primărie, se deschid spre interior şi trebuie înlocuite. "Au venit pompierii în control şi ne-au dat avertisment în primă fază şi ne-au pus în vedere să schimbăm uşile de la primărie şi de la şcolile din comună, pentru că se deschid invers. Aşa au fost mereu uşile, dar acum au fost mai stricţi la control, având în vedere evenimentele din ţară. Nu chiar toate trebuie schimbare, aproape toate. Avem nevoie cam de 20-30.000 de lei. Până acum au fost mai blânzi cu noi", a precizat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Acesta ar mai avea nevoie de bani şi pentru achiziţionarea unui buldoexcavator prin GAL, dar situaţia financiară a primăriei nu este tocmai bună, iar la rectificarea bugetară comuna Slivileşti nu a primit niciun leu.

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: