Oraşul Tismana va avea gaze. Vezi cine este cel mai mare consumator

Oraşul Tismana din județul Gorj va beneficia în sfârşit de reţea de alimentare cu gaze. Autorităţile locale au semnat deja contractul cu operatorul care va face investiţia şi cel mai probabil lucrările încep în această toamnă. Valoarea proiectului este de 11.200.000 de lei şi este finanţat în proporţie de 90% cu bani din bugetul local.

Înainte să demareze acest proiect, autorităţile din Tismana au consultat cetăţenii dacă doresc introducerea unei reţele de gaze în zonă şi dacă sunt dispuşi să se branşeze. S-au făcut şi tabele cu doritorii care şi-au dat acordul pentru începerea procedurilor în acest sens. De această investiţie se bucură însă numai 8 sate din cele 10 care care fac parte din Tismana.

"Avem mulţi cetăţeni care vor să aibă gaze. Sunt şi persoane juridice care se vor branşa. Investiţia va cuprinde numai 8 sate, plus zona urbană pentru că în satele îndepărtate de lângă munte este mai dificil. Vorbesc aici de satele Sohodol şi Racoţi, unde zona este destul de greu accesibilă. Am făcut aşa un calcul şi cred că 1870 de familii vor beneficia de noua investiţie. Lucrările demarează acum în toamnă", a spus primarul din Tismana.

Marian Slivilescu are deja în bugetul din acest an prevăzută o sumă pentru începerea lucrărilor şi speră să primească pe viitor şi ceva bani de la Fondul Suveran pentru Dezvoltare. "Anul acesta am prins în buget 1.500.000 de lei pentru demararea investiţiei şi noi sperăm să mai primim ceva şi de la Fondul pentru Dezvoltare. În primele 2 etape nu am intrat, nu am fost eligibili, însă mai încercăm. Ne-ar fi de mare folos. Ne zbatem de anul trecut pentru proiect".

Din primele calcule se pare că Mănăstirea Tismana va fi cel mai mare consumator de gaze din zonă. "Noi am făcut ceva estimări ale consumului înainte să ne apucăm de proiect. La un simplu calcul, numai Mănăstirea Tismana va consuma anual 110.000 de metri cubi. Mai avem pensiuni care sigur se branşează, tabăra şcolară, plus alte persoane juridice şi fizice", a mai precizat Slivilescu.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: