Comuna Turburea dă noi campioni la atletism

Comuna Turburea continuă tradiţia în atletism. După ce Constantina Diţă şi Lidia Şimon au făcut ca steagul României să fluture pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile internaţionale, încă un tânăr care provine din aceeaşi localitate are şanse să le calce pe urme. A câştigat două medalii la semimaratonul de la Oradea şi viitorul lui Dănuţ Constantin Popescu se anunţă promiţător. Primarul Ion Bârcă se mândreşte cu faptul că cei buni atleţi ai ţării provin din comuna Turburea, biroul său fiind împânzit de tablourile şi diplomele sportivilor.  

Campioanele României la atletism provin din comuna Turburea. Constantina Diţă s-a născut pe meleagurile gorjene în urmă cu 43 de ani, iar de-a lungul timpului a făcut ca numele ţării noastre să-i înfioare pe adversarii ei de peste hotare. După mai bine de cinci ani, lumea sportului încă mai păstrează vie performanţa sa de la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing când a câştigat medalia de aur la proba de maraton. La rândul său, Lidia Şimon a câştigat mai mulţi ani consecutiv maratonul de la Osaka, în competiţii destinate femeilor. Mândru de faptul că marile atlete ale României provin din comuna Turburea, primarul Ion Bârcă păstrează în biroul său tablourile acestora. „Comuna Turburea are tradiţie în atletism. Constantin Diţă şi Lidia Şimon au alergat, ca şi copiii de acum, pe dealurile comunei. Întotdeauna voi păstra tablourile celor două sportive în biroul meu şi cred că pereţii vor deveni neîncăpători pentru tablourile şi diplomele atleţilor din comună“. Primarul trebuie să pună în biroul său alte diplome. Ale lui Dănuţ Popescu. „Un băiat din satul Şipot a câştigat medalia de argint şi bronz la semimaratonul de la Oradea, din luna septembrie. Este vorba despre Dănuţ Constantin Popescu, care a venit la mine şi mi-a arătat diplomele sale şi medaliile. Le-am făcut copii şi le voi pune şi pe acestea pe pereţii biroului alături de cele ale atletelor Constantina Diţă şi Lidia Şimon”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.                    

Performanţele copiilor apreciate de autorităţi

Performanţa lui Dănuţ Constantin Popescu a fost apreciată de autorităţi, care i-au pregătit un premiu financiar. „Îi vom da copilului un premiu în valoare de 15-20 de milioane de lei vechi, suma exactă urmând să fie stabilită în Consiliul Local. Nu avem posibilitatea de a-i oferi un premiu mai consistent, dar sperăm că în acest fel vom reuşi să-l încurajăm să continue”, a precizat Ion Bârcă. Nici elevii cu rezultatele bune la învăţătură nu sunt uitaţi de către autorităţile locale. La fiecare sfârşit de an, copiii primesc, pe lângă cărţi şi premii constând în treninguri, tricouri şi mingi. Primarul Bârcă spune că va încerca să-i ducă în tabără pe elevii care vor obţine medii foarte mari în anul şcolar 2013/2014. „Cred că şi Consiliul Local va fi de acord cu această propunere a mea întrucât pe raza comunei avem copii excepţionali care nu au fost niciodată plecaţi de acasă din cauză că familiile lor au posibilităţi materiale reduse”, a declarat Ion Bârcă.

 „Oltenia are sportivi buni în probele lungi, pentru că sunt copii mai ambiţioşi şi, în general, sunt copii de la ţară, care sunt mai optimişti, încrezători şi obişnuiţi cu munca. Dar nu excludem şi talentele care se nasc în oraşe, bineînţeles. De foarte mult timp aştept pe cineva care să-mi ia locul aşa cum eu am luat, cu ani în urmă, locul celor care erau veterane pe atunci“

Lidia Şimon, atletă

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: