A început asfaltarea de 60 de milioane de euro din Negomir

Se lucrează intens la noul drum Rovinari- Negomir. Constructorul profită la maxim de vremea frumoasă, iar acest lucru nu poate decât să-l bucure pe primarul din localitate. Ion Gruescu este mulţumit de ritmul în care s-a lucrat mai ales că, deja, localnicii au început să folosească acest drum. Primarul din Negomir este convins că cel târziu în luna mai a anului viitor drumul va fi inaugurat.

Acest drum este finanţat de Complexul Energetic Oltenia prin Divizia Minieră şi Cariera Roşia şi va face legătura între Rovinari şi Negomir, pentru că actualul drum va fi distrus de unitatea minieră. Noua cale de acces are o lungime de 5 kilometri, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 60 de milioane de euro. Lucrarea este realizată de o firmă din Mehedinţi, iar primarul din Negomir este foarte încântat de cum s-a lucrat până în acest moment. „Totul depinde de vreme, însă timpul a ţinut cu noi până acum deşi de pe 20 noiembrie se anunţă ninsori. Nu cred că se va turna asfalt pe mai mult de jumătate din drum, asta pentru că acum s-au axat pe şanţuri. Sunt mulţumit de cum au decurs lucrările, mai ales că acolo unde am considerat că ceva este in neregulă s-a intervenit şi nu cred că o să avem probleme“, a declarat primarul. Ion Gruescu spune că s-a pus în discuţie şi posibilitatea alunecărilor de teren. Am discutat legat de alunecarea de teren ca să vedem cum se comportă până la primăvară şi de aceea au şi lăsat o porţiune ne-asfaltată. Dacă se mişcă pământul se va fora şi se vor pune coloane. E o problemă care rămâne în studiu până la primăvară. Eu cred că la începutul lunii mai va fi inaugurat“, a precizat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Drumul ce nou, circulabil

Deşi lucrările nu au fost finalizate pe acest tronson de drum, localnicii din Negomir au început deja să circule pe aici. Zeci sau chiar sute de maşini circulă în special duminica pe acest tronson, iar oamenii sunt foarte mulţumiţi de noua variantă de drum. „Dacă nu ninge se circulă pe drum fără probleme. Deja a început să fie circulabil. Sunt foarte mulţi care s-au obişnuit deja să vină pe aici. Toţi cei care au trecut pe acest drum discută numai la pozitiv că e bun, util. În special duminica pe acest drum trec foarte multe persoane pentru că se duc la târgul săptămânal de la Peşteana pentru că acum e foarte aproape. Noi sperăm să reuşim să facem tot drumul până la EMC Roşia pentru ca oamenii să fie în totalitate mulţumiţi“, a mai spus Ion Gruescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: