Concedieri la IDP Gorj. „Plecăm acasă jumătate!”

Jumătate dintre salariaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) vor fi concediaţi, din lipsă de lucrări, susţin surse din societate. IDP aparţine Consiliului Judeţean Gorj şi are în jur de 300 de salariaţi. Principalul contract, cel de întreţinere a drumurilor judeţene, a fost pierdut în favoarea firmei Ydail, care va încasa 35 de milioane de euro în patru ani. IDP a mai ţinut câteva luni angajaţii, dar riscă insolvenţa dacă nu ia măsuri.

 Acţionarii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj s-au întrunit miercuri, 11 ianuarie, în şedinţă. Una dintre discuții ar fi fost aceea de a reduce posturile din unitate la jumătate. În momentul de față unitatea are circa 300 de angajați. IDP Gorj este o societate pe acțiuni cu capital integral de stat, iar Consiliul Județean Gorj este acționar unic.

Consiliul Județean Gorj are doi reprezentanți în acționariat. Este vorba de Cătălin Bucălăete şi Sorin Chircu. Primul nu a răspuns la telefon, iar Chircu nu a dorit să ofere nicio informație legată de acest subiect, confirmând doar şedinţa. Nici directorul Marius Florică nu a putut fi contactat, însă preşedintele Consiliului Județean Gorj a vorbit despre situaţia unităţii. "Se fac anumite simulări. Nu este luată o decizie. Știu că miercuri au avut o întâlnire AGA. Se fac calcule pentru că trebuie făcută o analiză a activităţii din moment ce merg fără lucrări", a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Surse din societate confirmă faptul că IDP nu are nicio lucrare din care să-şi acopere costurile. Lucrurile au început să meargă prost pentru IDP Gorj în primăvara anului trecut, atunci când societatea Ydail Construct, a omului de afaceri Ion Iordache, care a câștigat contractul de 35 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor județene. Este vorba de un contract cadru, pe patru ani. Fosta conducere a CJ Gorj, reprezentată de Ion Călinoiu, precum şi comisia de licitaţie a tras de timp câteva luni înainte să atribuie contractul, dar în cele din urmă au cedat, pentru a nu risca o plângere penală de la Ydail.

Vizualizări: 5,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: