Concedierile de la Minprest, anunţate la AJOFM Gorj

Conducerea Minprest Serv Rovinari a notificat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj legat de concedierile colective care vor avea loc la nivelul unităţii. 150 de salariaţi vor pleca acasă începând cu luna aprilie, conform documentului transmis autorităţii responsabile cu ocuparea forţei de muncă.

Şefii Minprest au anunţat că vor pleca acasă 130 de persoane începând cu 1 aprilie însă la AJOFM Gorj numărul concediaţilor comunicat este mai mare. Reducerile de personal la Minprest ar urma să se facă pe tot parcursul anului a spus Romeo Chiriac, directorul agenţiei. "Avem o notificare de la societatea Minprest Serv SA prin care ne aduce la cunoştinţă că în perioada aprilie-decembrie ar urma să concedieze aproximativ 150 de salariaţi, datorită faptului că CEO renunţă la serviciile de dezmembrare, colectare, sortare deşeuri metalice, piese, la serviciile de demolări case, transport materiale. Disponibilizările vor avea loc în etape, dar în prima etapă ar fi vorba de 120 de persoane, din care 36 sunt care au contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Restul, 84, ar fi din cei cu contractele de muncă pe perioadă determinată, încheiate până la data de 31 martie. Automat încetează şi, începând cu 1 aprilie, vor avea loc aceste concedieri. Bineînţeles, se mai poartă şi discuţii cu sindicatele. Această cifră de aproximativ 150 de persoane pe toată această perioadă nu este chiar fixă, urmează ca în urma discuţiilor cu sindicatele sau dacă cumva se va redresa situaţia, numărul acesta să se diminueze sau e posibil să fie chiar mai mare", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
Conducerea agenţiei a precizat că mai așteaptă de la conducerea Minprest anumite precizări şi că AJOFM Gorj va putea acorda servicii de preconcediere.

Vizualizări: 1,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: