Acord administraţie-sindicate pentru plata orei de noapte

Administraţia CE Oltenia şi sindicatele reprezentative la nivel de sector se vor întruni joi, 17 martie, pentru a rezolva problema legată de plata integrală a orelor de noapte prestate de mineri şi energeticieni în primele două luni ale anului 2016. Problema va fi soluţionată printr-un acord, conform spuselor managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică.

Problema legată de plata orelor de noapte lucrate de salariaţii companiei trebuia să fie deja rezolvată. După şedinţa comisiei mixte din data de 18 februarie, a fost încheiat un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, aplicabil din luna martie, prin care minerii şi energeticienii vor primi sumele aferente tuturor celor 8 ore lucrate pe timp de noapte. Pentru lunile ianuarie şi februarie, luni în care le-au fost plătite doar 7 din cele 8 ore lucrate noaptea, rămăsese ca administraţia să vireze sumele aferente orei lucrate în baza unei dispoziţii a Directoratului, lucru care nu s-a întâmplat şi din cauza căruia s-a iscat un întreg scandal ce a determinat sindicatele să ceară demiterea şefei de Resurse Umane, Petra Patricia Pătrașcu. Acum, șeful CE Oltenia spune că problema va fi rezolvată joi, prin încheierea unui acord cu sindicatele. "S-a discutat acea oră de noapte unde s-a încheiat un protocol, interpretare, înţelegere, unde am convenit faptul că orele aferente lunilor ianuarie şi februarie vor fi prinse într-un acord şi vor fi plătite ulterior", a declarat Laurențiu Ciobotărică, managerul CE Oltenia.

Mitrescu îi demonstrează lui Căldăruşe că nu a minţit
Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că ora lucrată pe timp de noapte în primele 2 luni ale anului nu a fost plătită pentru că sindicalistul Constantin Mitrescu, care a fost preşedintele comisiei din partea sindicatelor la şedinţa din 18 februarie, nu a menţionat în procesul verbal înţelegerea cu administraţia prin care aceasta din urmă s-a angajat să plătească orele de noapte lucrate în primele două luni ale anului. Mitrescu a publicat procesul verbal, pentru a-i demonstra sindicalistului Căldăruşe că nu din vina sa nu şi-au primit salariaţii banii pe cele 2 ore lucrate pe timp de noapte în primele 2 luni ale anului. "Dacă nu s-au săturat salariaţii din CE Oltenia de minciunile lui Căldăruşe, ale lui Creţan şi Bunoaica, care au fost dovedite de nenumărate ori. Și acea minciună când ne-au acuzat cu cele 1.5 milioane, s-a dovedit prin extrasul de cont că n-am primit, și faptul că liderii noștri au clase cu 7 mai mari, am pus fluturașii, și acum că nu s-a consemnat în procesul verbal îi minte în continuare. Dacă lor le place să-i mintă Căldărușe frumos, vor avea mari probleme, dacă vor mai sta pe la sindicat. Cu minciuni din acestea o să-i ducă în sapă de lemn", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

Galerie foto


Vizualizări: 939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: