Romanescu anunță noi sensuri unice în Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că în scurt timp va fi sens unic pe două artere importante din municipiu. “În zona Pieței Mici, 1 Decembrie cu A.I. Cuza, am fost și cu reprezentanții Poliției naționale acolo, și cu Poliția Locală, vom crea două străzi cu sens unic. Dinspre Colegiul Spiru Haret spre Piața Mică un sens de circulație și urcarea pe A.I. Cuza, înspre foștii pompieri, în acel sens giratoriu”, a spus Romanescu la Accent TV.

Primarul susține că sunt mai multe beneficii ale acestei decizii: “În felul acesta, asigurăm pe de o parte fluidizarea traficului în zona respectivă, pe de altă parte asigurăm și zonei de lângă Piața Mică undeva la 70-80 de locuri de parcare pentru cei care își fac cumpărăturile în zonă”.

Romanescu a spus că în zonă este imposibil de găsit un teren pe care să poată fi amenajată o parcare de 100-150 de locuri și de aceea s-a găsit modalitatea străzilor cu sens unic. Pe un sens se va circula, pe celălalt vor fi locuri de parcare.

Primăria are în lucru și un studiu de trafic, care are drept scop găsirea unor soluții pentru zonele aglomerate din Târgu Jiu. (A.M.)

Vizualizări: 3,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: