Școala de schi de la Rânca, aglomerată și în pandemie

Școala de schi și snowboard de la Rânca a început în forță anul acesta. Stratul consistent de zăpadă din zona montană a adus pe pârtie mii de turiști. Nu puțini au fost cei care au apelat la ajutorul unui instructor de schi pentru a se iniția pe schiuri sau snowboard. Instructorii atestați atrag atenția turiștilor să aibă grijă la ”falși monitori” care oferă servicii pe pârtie fără a avea vreo calificare în domeniu.

Pandemia nu i-a ținut departe de munte pe iubitorii sporturilor de iarnă. Respectând măsuri impuse de autorități, mii de turiști au ajuns pe pârtia de la Rânca de la începutul lunii și până în prezent.

Nu doar cabanierii au simțit acest lucru, ci și instructorii de schi care au lucrat la foc continuu în această perioadă. ”Anul acesta am sesizat un număr foarte mare de turiști la Rânca încă de la prima ninsoare. Eu cred că pandemia a influențat acest lucru, pentru că oamenii nu au mai putut pleca în alte zone din țară sau în străinătate și au venit la Rânca, iar pe noi nu poate decât să ne bucure acest lucru. Să zic așa, nebunia a început din week-end-ul trecut și ne așteptăm la numărul turiștilor să crească acum, de sărbători. În plus de asta s-a simțit și faptul că elevii nu merg la școală, pentru că avem foarte mulți cursanți”, a precizat Daniel Opriana.

Cei care ajung la Rânca trebuie să știe că la Școala de schi și snowboard vor găsit 15 instructori atestați și calificați. Mai mult decât atât, fiecare dintre ei are o poveste postată pe pagina școlii și turiștii pot rezerva un monitor. ”Vreau să le spun turiștilor că instructorii noștri sunt calificați și au atestate profesionale. Fac această precizare pentru că la Rânca ne confruntăm cu această problemă. Sunt mulți care fac pe monitorii fără să aibă această calificare. Au învățat anul trecut să schieze și acum vin să le arate și altora contra cost. Noi am făcut pe pagina școlii noastre o prezentare a instructorilor și fiecare se poate informa și chiar își poate rezerva un monitor dacă are vreo preferință”, a mai spus Daniel Opriana.

Cei mai mulți cursanți sunt copii, însă nici adulții nu se lasă mai prejos. ”Avem foarte mulți copilași. Cel mai mic cursant de anul acesta a avut trei ani și jumătate, dar am avut și elevi de 60 de ani. Prețul unei ședințe de o oră este de 100 de lei, iar pentru grupuri mai mari sau în funcție de numărul de ședințe facem și oferte. Cursurile sunt individuale, iar la final cursanți primesc și recompense constând în dulciuri pentru cei mai mici, diplome sau medalii”, a mai spus Daniel Opriana.

Galerie foto


Vizualizări: 2,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: