Supărare mare la Polovragi înainte de Crăciun

Este tristețe în comuna gorjeană Polovragi, una dintre localitățile cu cele mai frumoase tradiții de sărbători. Comuna a intrat în scenariul roșu, ca urmare a celor zece cazuri de infectare cu coronavirus înregistrate în ultimele două săptămâni.

"Dragi locuitori ai comunei Polovragi, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de urgență, în perioada 18-31 decembrie, comuna Polovragi este în zonă roșie, motiv pentru care nu se organizează tradiționalul "Colindeț", tradiție care aducea, an de de an, în data de 24 decembrie, bucurie în sufletul copiiilor, dar și a adulților", a transmis primăria pe pagina de socializare.

În celelalte localități se va putea colinda, dar în grupuri mai mici de șase persoane, respectându-se regulile de protecție și de distanțare socială.

Polovragi este singura localitate din Gorj cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, mai exact 3,66, fiind destul de aproape Samarinești, cu 2,88.

Gorjul a avut în ultimele 14 zile doar 308 cazuri noi de infectare, ceea ce înseamnă o rată de infectare de 0,86 cazuri la mia de locuitori.

Vizualizări: 2,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: