Concurenţă pe locurile de la şcolile profesionale

Şcolile profesionale sunt la mare căutare în rândul absolvenţilor de gimnaziu. Cel puţin asta susţine inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, care a explicat că deja s-au ocupat jumătate din locurile aprobate pentru anul şcolar 2018-2019.

„Avem 313 locuri deja ocupate la învăţământul profesional, din 768. Şi nici nu au început înscrierile pentru toţi absolvenţii de gimnaziu. Locurile au fost ocupate de copiii care nu s-au înscris la Evaluarea Naţională. O să fie concurenţă. Deja la Turceni sunt 42 de copii pe 30 de locuri”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Clase de profesională sunt la toate liceele tehnologice din judeţ. Şi clasele în sistem dual, înfiinţate în cinci licee, în parteneriat cu CE Oltenia, sunt la mare căutare, spun cei din conducerea inspectoratului.

Înscrierea în învăţământul profesional se va face în mai multe etape. O etapă s-a încheiat în data de 19 iunie, iar următoarea va avea loc în perioada 31 august-3 septembrie.

Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: