Revoltă la liceul din Turceni. „Copiii au fost amăgiţi. Au dat testare degeaba”

Situaţie tensionată la Liceul Tehnologic Turceni. Zeci de părinţi sunt revoltaţi după ce copiii lor, absolvenţi de gimnaziu, au fost puşi să susţină un examen pentru a accede într-o clasă cu profil bilingv ce nu se va mai înfiinţa. În Gorj, doar la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu va funcţiona o asemenea clasă în anul şcolar 2018-2019.

Se apropie perioada de înscriere la liceu, iar câteva zeci de copii de la Turceni nu ştiu pentru ce specializări să aplice. Până nu de mult, ştiau că vor opta pentru clasa de bilingv engleză, pentru care conducerea liceului a şi organizat în luna mai un examen de testare a cunoştinţelor. Peste 70 de absolvenţi de clasa a VIII-a au participat la examen şi doar jumătate l-au şi promovat. Părinţii sunt revoltaţi după ce au aflat că această clasă se va mai înfiinţa. Au cerut explicaţii conducerii liceului, care a pasat vina în ograda Inspectoratului Şcolar. „I-au pus pe copii să dea un examen aiurea. Avea rost?! Să te duci să faci pregătire, să treci prin testare degeaba. Şi acum nu mai ştiu, dau vina unul pe altul, liceul că inspectoratul, inspectoratul că şcoala, iar la mijloc sunt copiii. Să munceşti, să speri şi apoi să rămâi pe drumuri. Noi sperăm să se rezolve, dar nu ştiu dacă se mai poate”, ne-a spus un părinte.     

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt de acord că nu este corect ce se întâmplă la Turceni şi sunt de părere că cei din conducerea şcolii au vrut să le forţeze mâna pentru a aproba clasa. „Pot să se înscrie la orice liceu cu profil bilingv oriunde în ţară. Nu a fost vorba de amăgirea copiilor, a fost proastă comunicare şi cred că a încercat şi şcoala să forţeze oarecum aprobarea acestei clase. Clasa nu a fost aprobată şi la toate liceele s-a redus planul de şcolarizare cu o clasă. E regretabil, dar cred că era datoria şcolii să-i anunţe că nu li s-a aprobat această clasă. Era atipică pentru un liceu cu profil tehnologic”, a comentat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar mai spun că nu există vreo şansă pentru înfiinţarea clasei, pentru că planul de şcolarizare a fost deja aprobat de Ministerul Educaţiei. Octavian Vladu, directorul Liceului Tehnologic Turceni, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 3,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: