Concurenţă pentru posturile din conducerea UATAA Motru

Nume noi apar pe lista celor care şi-au depus candidatura pentru un loc în consiliul de administraţie al Uzinei de Termoficare Motru. Şi fostul deputat Severus Militaru vizează un post de membru în cadrul CA-ului, pe lângă fostul director Ilie Schintee şi actualii membri ai consiliului.

Severus Militaru spune că şi-a depus dosarul de candidatură, vizând să dobândească astfel calitatea de membru. Experienţa în consiliile de administraţie la diverse societăţi pare să fie asul din mânecă pe care se bazează fostul deputat. „Da, m-am înscris pentru un post de membru în consiliul de administraţie. Eu zic că am experienţă, m-am ocupat la un moment dat cu UATAA să rezolvăm cu datoriile pe care le avea şi faţă de fosta SNLO şi datoriile faţă de şcoli, când eram parlamentar, plus că am activat în câteva consilii de administraţie, la UEF Motru, la Carserv care sunt societăţi care au obiectul de activitate asemănător. Consider că pot să-mi aduc aportul la bunul mers al centralei de la Motru. Cunosc problematica şi ca fost consilier local, am fost la un moment dat în consiliul local şi eram chiar preşedintele comisiei de buget-finanţe şi ştiu problemele cu care se confruntă UATAA”, a spus Severus Militaru.

Tot un post de membru vizează şi fostul director al uzinei Ilie Schintee care şi-a depus candidatura în acest sens. Şi actualii membri ai consiliului şi-au depus dosarul de participare la selecţie respectiv: Ion Sanda - directorul Şcolii Nr.2 din Motru, Răzvan Ardeiu-inginer la Cariera Roşiuţa, Eugen Corcoaţă - actual director al UATAA Motru, Vasile Creţan - directorul adjunct al UMC Lupoaia şi actual preşedinte al CA-ului UATAA şi Gheorghe Cojocaru, fratele preşedintelui PNL Motru.

Trei dintre candidaţi, în comisia de selecţie (?!)

Comisia care va evalua astăzi dosarele de candidatură depuse de cei şapte candidaţi este formată din trei actuali membri ai consiliului de administraţie ai UATAA. Practic, ei vor stabili dacă dosarele corespund criteriilor de selecţie. “Sunt şapte candidaturi depuse, înregistrate la secretariat, cei care formează în prezent consiliul de administraţie şi alţi doi candidaţi. Vom merge tot pe varianta de cinci, sunt suficienţi pentru societatea noastră. Există o comisie de selecţie a candidaturilor, miercuri până la ora 12 această comisie se va întruni şi va selecta din cele şapte dosare cinci şi va merge în AGA care va hotărî componenţa consiliului de administraţie. Din comisie fac parte trei membri din actualul consiliu de administraţie: Sanda Ion, Gheorghe Cojocaru şi Eugen Corcoaţă. Aşa s-a hotărât prin lege”, a spus Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.     

Decizia finală, în AGA

Din cei 7 numai 5 vor rămâne în noul consiliu de administraţie. În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor care va avea loc joia viitoare se vor analiza cele 5 propuneri făcute de comisia de selecţie. AGA este formată din cei 19 consilieri locali de la Motru, din care 11 sunt de la USL. Consiliul local este unic acţionar al UATAA Motru. Realegerea consiliului de administraţie a fost impusă de modificările aduse ordonanţei 109/2011.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: