Salvarea CEO: reduceri de costuri și vânzări de energie

Directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medințu, a declarat că salvarea companiei nu stă în fuziunea cu Hidroelectrica, ci în reducerea costurilor și vânzarea de energie.

Medinţu a sugerat că fuziunea este departe de a fi realizată, deși liderii PSD se băteau cu pumnul în piept că până în septembrie-octombrie se va rezolva. Medințu a mai spus că înființarea CE Oltenia a salvat SNLO și Ișalnița, dar a fost o salvare aparentă. „Problema (n.red- mixul energetic) e tot la stadiul de discuție. În momentul de față sunt opoziții puternice din partea Fondului Proprietatea. Salvarea e o salvare aparentă dacă noi ne gândim că acest complex poate fi salvat prin fuziunea cu hidro pentru că, vedeți dvs., a fost salvare faptul că s-a constituit complexul, o salvare pentru SNLO și Ișalnița. Dacă ne punem baza că ne unim cu hidro va fi o tot o salvare temporară. Tot se va ajunge într-o situație critică. Salvarea stă în interiorul companiei, trebuie să reducem costurile și să vindem energie pe piață”, a adăugat Medințu. Acesta a dat asigurări că până la sfârșitul anului va contracta o cantitate mare de energie electrică pentru 2014.„Am intrat în 2013 cu contracte bilaterale de 175 MW/h putere medie, iar acum avem încheiate pentru 2014 380 MW/h și vă dau scris că până la sfârşitul lunii vom avea de cel puțin 3 ori cantitatea încheiată pentru 2012-2013”, a spus şeful Diviziei Energetică.

Într-adevăr, CE Oltenia a reușit să vândă pe bursă mai multe pachete de energie, unele până la finalul acestui an, altele pentru tot anul 2014. Dar, vânzările pe energie au crescut, târziu, abia după jumătatea anului, pentru că până atunci compania nu a vândut nimic sau un pachet când și când. Conducerea a ținut mult la prețul pe MWh, în jur de 200 de lei. Acum, CEO  un MW este vândut cu 186 de lei, probabil puțin sub prețul de cost.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: