Mii de nereguli în școlile din Gorj. Amenzi!

Pompierii gorjeni au aplicat mii de amenzi după o serie de verificări în școlile din județ. Au constatat deficiențe grave pe care le-au taxat, în total, cu peste 300 de mii de lei. Controalele au urmărit modul în care unitățile de învățământ sunt pregătite să facă față unui incendiu.

În total, pompierii gorjeni au depistat peste 4.500 de probleme în școlile pe care le-au verificat. „S-a urmărit în mod prioritar autorizarea unităților de învățământ, precum și a obiectivelor puse în funcțiune fără obținerea în prealabil a autorizației de securitate la incendiu. Pe timpul controalelor și verificărilor, în anul 2019, inspectorii de prevenire au constatat 4.553 de deficiențe pentru care au fost aplicate 3251 de sancțiuni, din care 430 amenzi contravenționale au fost în cuantum de 337.100 lei în domeniul apărării împotriva incendiilor și 2.821 de avertismente”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Cei de la ISU dau asigurări, în plus, că toate școlile care nu aveau autorizație de securitate în caz de incendiu au demarat demersurile să obțină documentul obligatoriu. „Atunci când vorbim despre avizarea, autorizarea unităților de învățământ, vorbim despre siguranța unei categorii aparte de utilizatori, și anume copiii. A fost o muncă grea, dar putem spune că la sfârșitul anului 2019, toate unitățile de învățământ de la nivelul județului Gorj au întreprins demersuri pentru obținerea actelor care certifică îndeplinirea condițiilor de securitate la incendiu. De asemenea, am intensificat activitățile de informare preventivă, astfel încât utilizatorii acestei clădiri, fie că vorbim despre copii sau cadre didactice să fie familiarizați cu măsurile care trebuie adoptate și regulile care trebuie urmate în cazul producerii unor situații de urgență”, a mai transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: