Concursul unui angajat de la APIA, nul

Magistrații gorjeni au stabilit că examenul prin care Gheorghe Gârjoabă, angajatul de  la Agenția de Plăți și intervenție în Agricultură Gorj a ocupat funcția publică de execuţie clasa I de consilier superior este nul. Concursul a fost contestat în urma unui control al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, ce a avut loc în luna septembrie 2010. Decizia instanței din 27 iunie 2012 nu este definitivă, urmând judecarea recursului.

Directoarea Corina Dorobanțu nu a făcut niciun comentariu în ceea ce privește decizia instanței, precizând că aceasta nu este încă definitivă.

Gârjoabă este angajatul care a apărut în toată presa din ţară după ce au apărut dovezi că discuta pe Facebook cu un homosexual în timpul programului.

Tribunalul Gorj a constatat nulitatea concursului susţinut şi câştigat de Gheorghe Gârjoabă în perioada 16.02.2006-17.02.2006 pentru ocuparea funcţie publice de execuţie clasa I de consilier superior, concurs organizat de  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. De asemenea, a respins cererea lui Gheorghe Gârjoabă privind acordarea de daune morale, ca nefondată. Decizia a fost pronunţată în şedinţa publică din 27 iunie 2012. Decizia nu este definitivă, acceptându-se recurs în 15 zile de la comunicare.

Neregula de la APIA Gorj a fost descoperită în urmă cu doi ani de zile, în 2010, în urma unui control al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). La acea dată directoarea APIA Gorj era Delia Mercioiu. Astfel, inspectorii aflaţi în control au descoperit că în luna martie 2006, APIA Gorj a angajat pe postul de consilier superior I pe Gheorghe Gârjoabă, care absolvise facultatea în luna iulie 2005, cu toate că pentru această funcţie era nevoie de minimum cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării acesteia. Într-o adresă înaintată de ANFP către APIA Gorj în luna august a anului 2010 se arăta că ”din informațiile prezentate rezultă că domnul Gheorghe Gârjoabă a absolvit studii superioare de lungă durată în luna iulie 2005, astfel că la momentul susținerii concursului de ocupare a funcției publice de consilier superior nu îndeplinea condiția de vechime de minimum cinci ani în specialitatea studiilor. Față de cele de mai sus se impune anularea concursului organizat pentru ocuparea funcției publice de consilier superior, precum și a actelor administrative subsecvente”. Gheorghe Gârjoabă a absolvit Facultatea de Management Financiar –Contabil din cadrul Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti în anul 2005 cu media 7,03. Noua directoare a APIA Gorj nu a dorit să comenteze această decizie pe motiv că nu este încă definitivă. Aceasta a dorit să menționeze doar că este posibil ca decizia finală în acest caz să fie dată în luna septembrie a acestui an.

„Inspectorii care au efectuat controlul au efectuat un raport în care se precizează faptul că domnul Gheorghe Gârjoabă, şef Serviciu Economic în cadrul Centrului Judeţean, nu a îndeplinit condiţiile din cele analizate şi studiate de către dumnealor, condiţiile specifice privind încadrarea pe o funcţie publică de execuţie consilier superior la data când s-a organizat concursul de recrutare”, spunea Mihai Versin, directorul adjunct în cadrul APIA Gorj în luna octombrie a anului 2010.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: