Directorul Cotruna, contestat de PDL: A stat doi ani în preaviz!

Dumitru Cotruna, fostul consilier al lui Ion Călinoiu, a fost instalat în funcţia de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cotruna a venit prin transfer de la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Rovinari, serviciu desfiinţat de peste doi ani şi nu va mai susţine concurs. Această situaţie i-a nemulţumit pe consilierii PDL care nu au votat pentru numirea lui Dumitru Cotruna.

Consilierii judeţeni PDL nu au fost de acord cu numirea definitivă a lui Dumitru Cotruna în funcţia de director executiv al DGASPC Gorj. Ei au contestat perioada de preaviz de peste doi ani, în care s-a aflat Cotruna la momentul instalării în noua funcţie de conducere. Pedeliştii au avut dubii şi în privinţa studiilor acestuia. “Potrivit proiectului de hotărâre, observăm că domnul Cotruna este în preaviz de peste doi ani pentru că direcţia de la Rovinari a fost desfiinţată în perioada 2009/2010. În plus, în materialele prezentate nu sunt specificate studiile dumnealui. Există un dubiu în privinţa lor şi am dori anumite lămuriri”, s-au revoltat democrat-liberalii prin vocea consilierului Dan Vâlceanu. Văzând nemulţumirea acestora, Ion Călinoiu a cerut subalternilor săi să lămurească situaţia. “Potrivit comunicării transmise de către Primăria Rovinari, domnul Cotruna este în preaviz. A fost suspendat din preaviz pentru ocuparea unor funcţii la AJOFM şi la Consiliul Judeţean. În plus, a avut o perioadă foarte lungă de concediu medical. Domnul Cotruna are studiile necesare pentru ocuparea funcţiei de director al DGASPC Gorj”, a declarat Lidia Slivilescu, şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Consiliului Judeţean.

Cum a stat doi ani în preaviz

Noul director al DGASPC a explicat şi el cum a reuşit să fie în preaviz de peste doi ani. “În anul 2009 s-a desfiinţat Serviciul Public de Asistenţă Socială de la Primăria Rovinari, unde am ocupat funcţia de director. Am intrat în preaviz pentru o perioadă de 30 de zile. În acest interval m-am angajat temporar la Consiliul Judeţean, suspendând preavizul. Încetându-mi contractul de muncă la Consiliul Judeţean am revenit la Primăria Rovinari pentru că mai aveam cinci zile de preaviz. În acest interval m-am transferat la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Nu voi mai susţine concurs pentru că vin prin transfer în interesul serviciului”, a declarat Dumitru Cotruna. Acesta a mai precizat că are masteratul şi zeci de cursuri de specialitate făcute încă din perioada în care a ocupat funcţia de director al Serviciului Public de Asistenţă Socială Rovinari. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că îşi asumă toată responsabilitatea pentru numirea lui Cotruna. “Îmi asum toată responsabilitatea pentru nominalizarea lui Dumitru Cotruna. Iniţial, erau două soluţii: fie scoteam postul la concurs, fie îl ocupam prin transfer. Am optat pentru a doua variantă. Am urgentat lucrurile tocmai pentru a avea o stabilitate permanentă la DGASPC. Nu aveam ce să-i reproşez doamnei Camelia Popescu, dar fiind un om din interiorul instituţiei nu putea să nu aibă o atitudinea nepărtinitoare faţă de angajaţi”, a declarat Ion Călinoiu.

INTERIMAT

În ultimele şase luni Camelia Popescu a asigurat interimatul la DGASPC Gorj. Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de conducere a încetat în data de 27 iulie. În aceeaşi zi, în şedinţa de Consiliu Judeţean, s-a votat numirea lui Dumitru Cotruna, consilierii PDL fiind singurii care s-au opus. 

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: